Denizli 1 Şubesi

ÖĞRETMEN AÇIĞI DERHAL GİDERİLMELİDİR

Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi öğretmen açığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, 81 il genelinde 130 bin öğretmen açığı vardır. Ataması yapılmamış öğretmen sayısı ise bunun yaklaşık 3 katıdır. Her geçen gün bu açık çığ gibi büyümekte ve yine bu açık geçici bir çözüm olan ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılmaktadır. Yüz binlerce mezun öğretmen atanmak için hükümet kanadından gelecek müjdeli haberi beklemektedir.

 

Ülkemizde resmi rakamlara göre 80 bine yakın ücretli öğretmen görevlendirilmektedir. Bu 80 binin çok az bir kısmı kendi branşlarında görev yapmaktadırlar. Bu ücretli öğretmenler, işine her an son verilebilecek, hiçbir güvencesi olmayan, diğer öğretmenlerle aynı işi yapan fakat aldıkları maaşın neredeyse 3 de 1 i maaş karşılığında çalışmak zorunda bırakılan kişilerdir. Eşit işe eşit ücret konusunu her daim gündeme getiren hükümetimiz bu durumu görmezden gelmektedir.

 

Doğudaki öğretmen açığının ve yerine görevlendirilen öğretmenlerin oluşturduğu sıkıntı MİT raporuna bile yansımışken halen bu açığı gidermek için atama yapmayan hükümet bu sorumluluğun vebalinden kurtulmalıdır.