Denizli 1 Şubesi

Kalıcı Başarılara İmza Atmak İçin Hepbirlikte

Eğitim-Bir-Sen Yönetiminde Vali Abdulkadir Demir’e ziyaret. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Sert ve yönetim kurulu üyeleri YGS’de elde edilen başarıdan dolayı, Vali Abdulkadir Demir’e teşekkür ederek, aynı başarının LYS’de tekrar edilebilmesi için sorunlar ve çözüm önerilerini iletti.  

Şube Başkanı Ahmet Sert “Denizli potansiyeli yüksek, eğitim alt yapısı güçlü, daha öncede bu başarıları tekrarlamış bir şehir. Sendika olarak her zaman; eğitimin kalitesinin yükselmesi, bireysel başarılardan daha ziyade kitlesel başarıların elde edilmesi yönünde çalışmalar yapılması için sorumluluk almaya gayret ediyoruz. Bununda ancak eğitimin icra merci olan öğretmenlerin okullarına huzur ve güven duygusu içerisinde gitmesiyle mümkün olacağını biliyoruz. Denizli’de bu başarının temelinde yatan öğretmenler arasındaki takımdaşlık havasının hâkim olmasında özen gösterdiğiniz için başta siz ve sizin nezdinizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Sert, Sizin himayenizde yürütülen Başarı İzleme ve Değerlendirme Projesinin hızlı bir şekilde sonuç vermesi hepimizi memnun etmiştir. Bu başarının artarak devam etmesi için Milli Eğitim personelinin ödüllendirilmesinin de önemli olduğu kanısındayız.

Vali Abdulkadir Demir’de “Ziyaretten dolayı teşekkür ederek, bu başarının eğitim camiasının topyekûn bir başarısıdır. Başta öğretmenler olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarının emeği burada etkindir. Denizli’de okullaşma konusunda büyük gayret gösterdiklerini bunun semeresinin, huzur, başarı ve eğitim kalitesi olarak alındığını belirtti. Hayırseverlerle yapılan görüşmeler neticesinde bir yıl gibi kısa bir sürede yeni okulları hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Öğrencilerin pedagojik ortamlara uygun sınıflarda ve sayıda, öğretmenlerin eğitime uygun atmosferde görevlerini yerine getirerek bireysel başarıların yanında kitlesel başarılar elde etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Eğitim Bir-Sen eğitim alanındaki sorunlar ve çözüm önerileri sundu:

Sorunlar:

1-    Okul dönüşümlerinden doğan sorunlar. (4+4+4)

2-    Yönetici Atama Yönetmeliğinin uygulanamaz halde olmasından dolayı atama yapılamaması ve okul idarecilerinin vekâletle yönetilmesi.

3-    Fiziki ortamların yetersizliği,

 Öneriler:

1-    Öğrenci ve öğretmenlerin okullarla ilişkilendirilerek nakillerin ve öğretmen atamalarının ilişkilendirildiği okula atanarak mağduriyetlerin asgariye indirilmesi.

2-    Yönetici atama yönetmeliğinin sosyal paydaşlarında görüşü alınarak revize edilmesi ve atamaların derhal yapılması.

3-    Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasından dolayı okul binalarının yetersiz olduğu bir gerçektir. Bu zorunluluk ihtiyacı daha da artıracağından hareketle binaların yapımı konusunda planlamanın uzun vadeli düşünülmesi sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır.