Denizli 1 Şubesi

Sosyal Gelişim Programları Devam Ediyor

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesinden üyelerine yönelik iletişim becerileri alanında haftalık programlar uygulanıyor. Konu hakkında açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Sert, Sendikacılığı geniş bir alanda enine, boyuna ve derinliğine yol alarak yapmak istediklerini belirtti. Bu açıdan akademik, kültürel ve sosyal ihtiyaçları da baz alarak üyelere hizmet vermeye çalıştıklarını açıkladı. Her hafta Cuma günü akşam uzman Kamil Dayı rehberliğinde “sosyal gelişim ve iletişim becerileri” geliştirmeye yönelik programlar düzenlediklerini söyledi.

Modern çağda, sosyal reflekslere anında olumlu tepkileri verecek gelişmiş bireylere ihtiyaç duyulduğunu, her insanın eğitim seviyesi ne olursa olsun bu tür programlara katılarak kişisel ve mesleki gelişimini temin etmesinin bireysel ve sosyal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Değişimin çok hızlı yaşanması, yoğun, buhranlı bir hayat koşuşturmasının insanlarının enerjisini çabuk tükettiğini bu programların insanların kendilerini yenilemelerine fırsat verdiğini belirten Sert, üyelerinin bu programlara yoğun ilgili duymalarından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Program dahilin de, sosyal hayatta iletişim kursunda; iletişimin püf noktalarını, aile içi iletişim programında; gittikçe zayıflayan bir kurum haline gelen ailede fertler arasındaki iletişim bozukluklarını gidermeyi, aile fertlerinin sağlıklı ve verimli bir iletişimle kenetlemeyi, Aile ve çocuk iletişimi kursunda; ebeveynlerle çocuklar arasında yaş ve algı farklılıklarından kaynaklanan olumsuzlukları gidermeyi hedeflediklerini açıkladı. Programın birçok modülden oluştuğunu, her bireyin ihtiyaç duyabileceği sosyal programları uygulamaya devam edeceklerini, tüm üyelerinin davetli olduğunu söyledi.