Denizli 1 Şubesi

ÖNLEM ALINMAZ İSE EĞİTİMİN TEMEL SORUNU HALİNE GELECEK

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi teşkilat eğitimlerine devam ediyor. Gümüşler İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılan toplantıya merkez ve taşra ilçelerde ki okul temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Merkezefendi İlçe Başkanı Abdurrahman Gever, haklıyı güçlü kılan bir anlayışı benimsediklerini belirterek, bugünü dünden farklı kılacak bir mücadele ruhu ile her zaman üyesi ve ülkesi için gayret sarf eden bir anlayış içinde olduklarından bahsetti.

Pamukkale İlçe Başkanı Feyzi Özmen; “işyeri temsilcileri bizim ana damarı besleyen kılcal damarlarımızdır.” Güçlü bir yapının ancak temsilciler eli ile inşa edilebileceğine değinen Özmen, emek ve gayretlerinden dolayı temsilcilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Program Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş’in konuşmaları ile devam etti. Öselmiş, “Maalesef ülkemizin her tarafından her gün bir eğitimciye şiddet haberleri geliyor. Dünde ilimizde yine eğitimcilerimize yönelik şiddet ve darp olayı gerçekleşmiştir. İdarecilerimiz ve bir eğitim çalışanımız kendini bilmez bir grup tarafından, kalem tutması öğretilen eller ile ona bir harf öğretene acımasızca darp girişiminde bulunmuştur. Bu tür hadiseler önü alınmaz ise geri dönüşü olmayan ciddi yaralar açacak ve eğitimin temel sorunu haline gelecektir. Onun için ısrarla Öğretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirilmeli ve ciddi yaptırımlar ile öğretmenlerimizi koruyan hukuki bir dayanak oluşturulmalıdır diye sesimizi olduğunca yükseltiyoruz. ” dedi.

Öselmiş, 2019 yılı kamu görevlileri için toplu sözleşme yılı olduğuna da değinerek; artık seçimler bitmiş, siyasal zeminde gündemi meşgul edecek durumlar ortadan kalkmıştır. Önümüzde çalışma hayatında sorunların çözümüne yönelik mali, sosyal ve özlük hakları yönünden ele almamız gereken önemli başlıklar var. Gelir vergisindeki adaletsizlik, sözleşmeli istihdam modeli, öğretmenlik meslek kanunu, dayanışma aidatı çözüm bekleyen önemli başlıklar. Önümüzdeki bu süreçte bu sorunların çözümüne yönelik gayretimizi sürdürecek ve çözüm bulması noktasında mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Program, başkan yardımcıları Ersoy Tekin, Hakan Gündüz ve Erdoğan Karadirek tarafından verilen teşkilat eğitimleri ile sona erdi.