Denizli 1 Şubesi

Zambiya eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşması imzaladık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Zambiya Sendikalar Konfederasyonu (ZCTU) heyeti ile bir araya geldi. Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapılan görüşmede, ZCTU, Zambiya Profesyonel Öğretmenler Sendikası, Copperbelt Üniversitesi Akademisyenleri Sendikası ve Ortaöğretim Öğretmenleri Sendikası ile eğitim ve iş birliği anlaşması imzalandı.

İş birliği anlaşmalarına ilişkin konuşan Ali Yalçın, sendikal birikim ve tecrübelerin paylaşımını önemsediklerini ifade ederek, “Çalışmalarımızı da bu minvalde geliştirerek sürdürüyoruz” dedi.

Zambiya’da faaliyet gösteren ZCTU’nun faaliyetleri hakkında heyetten bilgi alan Yalçın, ZCTU yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

ZCTU Heyeti adına protokol anlaşmalarını imzalayan Elaston Njovu ise, Türkiye’de olmaktan, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ile iş birliği anlaşmaları yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Sendikal anlamda Memur-Sen’in tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirten Njovu, “Emek ve hak mücadelesinin devamlılığı yolunda bu tür anlaşmalar çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Zambiya Profesyonel Öğretmenler Sendikası adına Kangwa Musunga, Copperbelt Üniversitesi Akademisyenleri Sendikası adına Mwiya Songolo ve Ortaöğretim Öğretmenleri Sendikası adına Wamuyuwa Sitibekiso’nun eğitim ve iş birliği anlaşmasına imza attığı görüşmede, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı da hazır bulundu.