Denizli 1 Şubesi

30. Yıl Vefa Buluşması

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi 30. Kuruluş Yılını Anemon Otelde “30. Yıl Vefa Buluşması” ile kutladı.

Programa Memur-Sen Genel Koordinatörü ve önceki dönem Şube Başkanlarından Halit Ortaköy, Ahmet Set, Mehmet Baysal ve kuruluşundan bu tarafa hizmet etmiş olan teşkilat mensupları katıldı.

Programın açılışında konuşan Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş;  “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın “Bütün Giysileri Yırtsak Yeridir, Yeter Bize Vefa Elbiseleri” dizesi bu teşkilatın rehberi, kılavuzudur. Kuruluşundan günümüze kadar hizmet etmiş olan büyüklerimizin, teşkilat mensuplarımızın gayretleri, duruşu ve tarihe kaydolan mücadeleleri sendikacılığın omurgasını oluşturmuş, yakıp yıkmadan da hak ve emek mücadelesi verilebileceğini sendikal tarihe not düşmüşlerdir.” dedi. Bahçeye ekilen fidanın yarına inancı, geleceğe dair umudu, yeni bir kökün vücut bulma çabasını da simgelediğini ifade eden Öselmiş, “Eğitim-Bir-Sen, tam da budur. Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş evresi, şahlanış devresi ve zirveden yeni ufuklara yönelmesi süreçlerinin tamamında, ‘Büyük adım atmaktan korkmayın, uçurumu küçük sıçramalarla geçemezsiniz’ öğüdünün bütün gerekleri eksiksiz olarak uygulanmıştır. Korkmadan ve korkutmadan, ötekiliği tercih etmeden ve ötekileştirmeden; sataşma, çatışma ve kamplaşma yöntemlerinden kaçınan, tartışmaktan, pazarlıktan ve emek için ter akıtmaktan çekinmeyen paradigmal bilinçle ve stratejiyle yolma çabasını ortaya koyduğunu belirtti.

Memur-Sen Genel Koordinatörü ve Denizli Şubesinin önceki dönem başkanlığını yürüten Halit Ortaköy ise Eğitim-Bir-Sen’in 30 yıllık tarihinde vesayet sistemine, antidemokratik süreçlere, bürokratik oligarşiye ve FETÖ’ye karşı en net duruşu sergileyen ve bu süreçlerin tamamında milletin ve onun değerlerinin yanında duran sivil toplum örgütünü olduğunu belirterek, imkansızlıklara, zorlamalara ve yıldırma girişimlerine rağmen bugünlere gelindiğine değinerek; 30 yıllık mücadeleye yüzlerce özlük ve özgürlük kazanımı sığdırdıklarını ve sendikacılığa yeni bir boyut kazandırdıklarını belirtti.

Program kuruluşundan bugüne kadar hizmet etmiş olan teşkilat mensuplarının plaket töreni ile sona erdi.