Denizli 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen'den Kapsamlı Kurs

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi bu sene ilk defa yapılacak olan Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavına ilişkin hazırlık kursunu başlattı. Pamukkale İlçesi Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda her akşam saat 18.00’de başlayacak olan kursa tüm Eğitim-Bir-Sen üyeleri ücretsiz olarak katılabilecek.

Kursun açılışında konuşan Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş; ‘Eğitim-Bir-Sen olarak, bugüne kadar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği, Okul Müdür ve Müdür Yardımcılığı, Şube Müdürlüğü sınavlarında ilimizde en kapsamlı kursları hazırlayarak, sınava katılan üyelerimizin tamamına yakınının başarılı olmasını, büyük çoğunluğunun da sağlamış olduğu bu başarıya dayanarak istediği göreve atanmasını sağladık.  En son 2019 yılı başında yapılan Şef-Memur Görevde Yükselme Sınavında sınavı kazananların yüzde 72’lik kısmının bizim üyemiz olması bunun en net göstergesidir.” dedi.

21 Nisan’da yapılacak olan Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliği üzerine ilk defa içeriği ve kapsadığı konu itibarıyla farklı bir sınav olacağına değinen Öselmiş, “Yine,  ilk defa sınavın ÖSYM tarafından yapılacak olmasını da dikkate alarak, kursların ÖSYM yöntem ve tekniklerini daha iyi bilen, yıllardır bu işin içinde profesyonelce bulunan uzman kişilerin daha verimli olacağını düşündüklerini belirtti. Bu sınavda olduğu gibi yapılan her sınavda üyeleri için en verimli programı hazırlama gayretinde olduklarını belirten Öselmiş, “günü kurtarmalık iş yapmıyoruz, en iyi nasıl ve kiminle yapabiliriz araştırmaları neticesinde ortaya kıymetli bir ürünü çıkarmanın gayretini taşıyoruz. Bu sınavda da Yargı Akademi ile işbirliği yaparak alanında en iyi olan çok kıymetli eğitim kadrosunu bu kursumuza dahil ettik. Yargı Akademinin uzman kadrosu ve yine mevzuatokur yazarlığı konusunda en iyi olan eğitimcilerimiz sayesinde üyelerimizin bu sınavda da başarılı olacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Gerçek örgütlenmenin, özlük hakları ile değerler sendikacılığı mücadelesinin birlikte yürütülmesiyle mümkün olacağına değinen Öselmiş, “Eğitim-Bir-Sen olarak, çalışma hayatı içinde üyelerimizin ve tüm kamu görevlilerinin eşitlik, adalet, liyakat ve hak temelli bir kariyer planlaması yapmasına, mesleki bilgi ve becerisini artırmasına, nitelikli bir insan kaynağı oluşturulmasına katkı sağlamak için çalışmalarımıza ilk günkü şevk, azim ve hızla devam ettiriyoruz.” dedi. Çok kısa zaman içerisinde Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi mevzuat birimi tarafından büyük bir emek ve titizlikle hazırlanan Hazırlık Kitabını da üyelerinin hizmetine sunacaklarını belirten Öselmiş, dün olduğu gibi bu günde üyelerimizin başarılarını arttırma gayretini taşıyan, emeklerine değer katmanın hassasiyetini barındıran, onları kariyer basamaklarını tırmanırken bir adım daha öteye taşımanın mücadelesini diri tutan, her zaman üyesi ve ülkesi için mücadele etmenin kararlı ve ilkeli duruşundan taviz vermeden yoluna devam eden büyük bir aileyiz ifadelerinde bulundu.