Haber
2016-05-24 10:06:12
YETKİDE TARİHİ FARK

SENDİKAMIZDAN YETKİDE TARİHİ FARK

 

Sendikamız yetkili sendika belirleme çalışmaları sonucunda en yakın sendikaya 1348 fark atarak 4900 üyeye ulaşarak yetkisini devam ettirdi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde eğitim iş kolundaki bütün sendikaların katılımıyla yapılan yetkili sendika belirleme çalışmaları sonucundan, bir önceki yıldaki sayısal verilere göre en yakın sendikaya olan farkı ikiye katlayarak yetkiye devam dedi. Mutabakatın imzalanmasından sonra Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanımız Kazım TEFÇİ; yönetim kurulu üyeleri ve İlçe yönetimleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

 

19 İlçenin 18’inde yetkiyi aldıklarını belirterek sözlerine başlayan Tefçi açıklamasına şöyle devam ettirdi; ‘Bugün mutabakatın imzalanmasıyla en yakın sendikaya 1348 fark atıp 4900 üyeye ulaşmış 5000 sayısına parmak hesabı yaparak bu basın açıklamayı yakmaktan mutluyuz, gururluyuz ve gelecek için daha da umutluyuz. Yetkili sendika olmada farkın bir önceki yıla göre iki katına çıkmış olması sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmıştır. Bu başarıya ulaşmak için sendikacılığı sadece mayıs ayına sıkıştırmayarak 12 Ay boyunca Çameli’den Güney’e, Beyağaç’tan Babadağ’a eğitim çalışanlarımızla birlikte olduk.

 

Kurucu Genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ın “Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım” sendikal anlayışımızla, bu doğrultuda hak ve özgürlük mücadelesini tüm eğitim çalışanlarımızla paylaştık. Kimseyi ötelemeden ve ötekileştirmeden yolumuzu devam ettik. Kendi sendikalarından ayrılanları vatan haini, üye olanları da vatan sevdalısı ilan eden sendikaların oyunlarını bozarak akademik ve hizmet sendikacılığı çizgimizden hiç ayrılmadık.

 

Sendikacılığı çatışma ve kavga zemininde yapanlara karşı, toplumun değer yargılarıyla barışık, medeniyet değerlerine bağlı, geçmişi ile gelecek arasından bağ kurma gayreti içerisinde olduk. Bu ülkenin rengini yansıtan dilini konuşanların yanında olarak birlikte yol aldık. İnandığımız değerlerin mücadelesini verme yükümlülüğü içerisinde hareket ederek sendikacılığı ideolojik kavgaların sopası haline gelmekten kurtardık. Sorun çözmek yerine sürekli sorun üreten, şiddeti tek yol bilen sendikalara, karşı yakmadan ve yıkmadan da mücadele edilebileceğini gösterdik.

Eğitim çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi veren, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeyip, kendi dinamizmini oluşturan, medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlarla, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.

 

Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan, mücadelesinde Denizli’nin ve Türkiye’nin en büyük sendikası olan Eğitim-Bir-Sen’in bu başarısının Denizlimize,  ülkemize ve eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Bizler; uzun bir seferin yolcuları olarak, Zirveden yeni ufuklara yelken açmaya emin adımlarla  devam edeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan” dizelerinde belirttiği gibi yetkinin alınmasında destan yazan ve destan yayan; yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, ilçe başkanlarıma ve yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize ve Denizli’nin en büyük örgütlü gücünü oluşturan ve bu erdemli yolculuğumuzda bizlere destek veren üyelerimize,  teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen