Haber
2014-04-24 10:05:11
YENİ MELEZ SENDİKA 'TÜRK-AKTİF EĞİTİM-SEN

YENİ MELEZ SENDİKA “TÜRK-AKTİF EĞİTİM-SEN”E CEVAP

Yetkili sendika belirleme çalışmalarının son hızla devam ettiği son günlerde sendikamız kast edilerek kara propaganda maksatlı, iftiralarla bezeli iddialar ortaya atılmaktadır.

 

Türk-Eğitim-Sen Başkanı ve Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi  “iki kafadar” ağzıyla aynı garezin etrafında kurdukları kirli ittifakla sendikamızı hedef alan açıklamalarda bulunmuşlardır.

 

Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi aç-kapa usulü emirle kurulan, talimatla üye olunan yarın abilerin ani bir kararıyla yeniden kapanıp kapanmayacağı belli dahi olmayan nevzuhur sendikasını Türk Eğitim-Sen’in payandalığına vererek kendi başını bağlayamayanın düğün evinde gelin başı bağlamaya kalkması misaliyleyeni ağabeyinden öğrendiği ağızla konuşmaktadır.

Kişileri ve kurumları asılsız ve haksız yere yıpratmama konusundaki hassasiyetimizlesorumlu sendikacılık anlayışımız gereğiiddiaları araştırmamız ve üzerine gitmemiz neticesinde; yetkiyi Eğitim-Bir-Sen’den tek başına alamayacağını çok iyi bilen, bu yüzden cepheyi genişleterek, her sene küçük sendikalara musallat olan, yetki döneminde küçük sendikaların üyelerini aylık ve günlük ayartarak, sendika üye sayısını hormonlayan, ilkesiz ve iftiracı sendikacılık anlayışı nedeniyle iri sendika olan ama asla büyük sendika olamayan malum sendika, bu seferde cemaatin sendikasını ayartmış onların desteğiyle yetki alma hinliğine kaçmıştır.

 

Ağızları aynı, sadece fotoğraf çektirdikleri yerler ayrı olan bu iki başkanın aynı çatı altında “Aktif-Türk Eğitim-Sen” olarak ortak bir basın açıklaması düzenlemelerinin daha dürüstçe olduğunu düşünüyoruz.Daha düne kadar bir birinden zerrece haz etmeyen bu kesimlerin hangi gizli elin maharetiyle kurduğunu bilmediğimiz ittifaklarının eninde sonun ellerine ve ayaklarına dolanacağını biliyoruz.

 

Kendi samimi üyelerinin manevi tercihlerini hiçe sayan bu pervasız, suni birleşmenin kendi öz üyelerine hakaret olduğunu bile düşünemeyen bu anlayışın birinde garez diğerinde yetki sarhoşluğu görüyoruz. Eğitim-Bir-Sen’le tek başlarına mücadele edemeyeceklerini çok iyi bildikleri için “iftira temasıyla” kurdukları bu ittifaklarının aslında Eğitim-Bir-Sen’in gücünü itiraf etmekten başka bir anlamtaşımadığını çok iyi biliyoruz.

 

Eğitim-Bir-Sen hizmet sendikacılığı gereği her ilçeye, her köye, her okula gitmekte her eğitim çalışanına temas etmektedir. Eğitim çalışanlarının kategorize etmeden ayrımsız bir şekilde sorunlarıyla ilgilenmektedir. Üyelik çalışması yaparken anlatacağı bir medeniyet davası, çalışanları ikna edeceği onlarca kazanımı olan bir sendikanın hiçbir makam sahibinin “harici lütfuna” ihtiyacı yoktur. Bunu ancak kendi yapanlar başkalarının da yaptığını var sayarlar.

 

Yeni dönem okul yöneticiliği ile alakalı olarak da ziyaret ettiğimiz her kurumda: “Kurum yönetme kabiliyeti olan, temsiliyet gücüne haiz, göreviyle alakalı birikim ve ideale sahip olan herkesin görev almasını arzuladığımızı, partizanca ayrımlara karşı olduğumuzu, mevcut idarecilerin birikim ve tecrübelerinin kesinlikle zayi edilmemesini, mesleki heyecanı bitmiş, değişime kapalı, mentalyorgunluğu olan yöneticilerin yerine yukarda saydığımız özellikleri taşıyan gençlere yer açılmasını önemsediğimiz vurguladık. Eğitimin doğal bir paydaşı olarakta bu konuda “kamu vicdanı” vazifesi görevini hakkıyla yerine getireceğimizi söyledik. Hiçbir Allah’ın kuluna ne açık, ne gizli ne teklif ne de tehditte bulunmadık. Bulunduğumuzu iddia eden bir eğitim çalışanı varsa; hodri meydan, buyursun bizi yalanlasın.

 

Eğitim-Bir-Sen yetki hedefi olan bir sendikadır, ancak iftira ile alınacak bir yetkiye asla tenezzül etmeyecektir. Biz ideolojik saplantıları olan değil, hizmet etmenin erdemine inanan bir sendikayız. Biz sendikacılığımızın hiçbir döneminde sendikamızı üye sayısı daha çok olan sendikalara peşkeş çekmedik. Düşünürken bilgiyle, konuşurken şairce, savaşırken kahramanca savaştık. Türkiye’nin her rengine gönül verdik, insan inşa etmek için yollara düştük, üye olmayı da üyelikten istifa etmeyi de demokratik bir hak olarak gördük. Diğer sendikalar üye olmayı; demokratik bir hak, istifa etmeyi; davayı satmak olarak gördükleri için baskıyla tuttukları yüzlerce üye,gün gelip baskı kuranlar temizlendiğinde,hakiki tercihlerine yönelecek; herkes gerçek sayısına kavuşacak, işte ondan sonra anlaşılacak; gerçek ne, en büyük kim.

Selam ve saygıyla.

 

Şükrü Kolukısa

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen