Haber
2015-11-09 09:05:52
TEŞKİLAT TOPLANTISI YAPTIK

 

 

Sendikamız 7 Kasım Cumartesi Günü Genel Başkan Yardımcısı Şükrü KOLUKISA’nın katılımıyla North Point Otelde teşkilat istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya il yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere yaklaşık 100’e yakın kişi katıldı.

Toplantıda açış konuşmasında teşkilatlanmanın öneminden bahseden Şube Başkanımız Kazım TEFÇİ sözlerine şöyle devam etti;’okul temsilcilerimizden, ilçe yönetimlerimize; il yönetimimizden genel merkezimize kadar organize olmuş bir teşkilatız. Bundan dolayı da Denizli’nin ve Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Teşkilatımızda bütün birimlerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyorlar. Yeni dönemde hedefimiz en kısa sürede 5 bin üyeye ulaşmaktır. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz,’ şeklinde açıklama yaptı.

 

Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Şükrü KOLUKISA konuşmasında Denizli şubesinin bu güne kadar başarılı çalışmalarından bahsederek konuşmasına başladı;’Denizli şubesi Türkiye'de birçok faaliyeti birçok projeyi diğer şubelerimizden çok önce gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam eden bir şubedir. Denizli Şubesi Fevzi Özdemir başkanımız dan başlayarak, Halit Ortaköy başkanımız, Mehmet Baysal başkanımız Ahmet Sert başkanımızın, bizim dönemimiz, şimdiki başkanımızın ve bundan sonra başkan olacak arkadaşlarımızın, kardeşlerimiz inşallah çok daha iyi işlere imza atacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçte destek olan üyesinden başkanına bütün ağabeylerimizi ve kardeşlerimizi kutluyorum.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kolukısa; ‘Türkiye gündemi çok hızlı değişiyor ve çok hızlı gelişiyor. Bir anda hiç ummadığınız sahillerde, kıyılarda, dağlarda ve ovalarda kendimizi bulabiliyoruz. Yakın bir zamanda süreci çok yoğun bir şekilde hepiniz çok yakından takip ettik.  7 Haziran seçimlerinde sonra ortaya çıkan tablo karşısında ülkede herkes oturdu, düşündü, mülahazalar ve analizler yaptı. Bu analizinin sonucunda ülkenin ne olacağı ile alakalı birçok fikir ortaya çıktı. Böyle bir sürece Türkiye’nin en büyük sendikası Memur-Sen’in müdahil olmaması beklenemezdi.  Biz de bir planlama yaparak 81 ilimizde 1 ayda içerisinde arkadaşlarımızla toplantılar yaptık. Bu illerin havasını teneffüs ederek gündemi bölgedeki farklılıklarına göre yorumladık ve gereken adımlar konusunda ilgili ve yetkili kişilerle çeşitli istişarelerde bulunduk. Türkiye'nin gerçek sahibinin bizlerin olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Memur-Sen olarak yapmış olduğumuz Millete Vefa Yolunda 20 etkinliğimize katılan Cumhurbaşkanımız 28 Şubat'ta memur-Sen olmasaydı daha ağır bedel öderdik demiş, Onursal Genel  Başkanımız Ahmet Gündoğdu’da 28 Şubat sürecinde 11 hizmet kolunda yetkili bir Memur-Sen olsaydı hiç bedel ödemeden bu süreci atlatırdık demiştir. Memur-Sen milletin iradesine hiç kimsenin suikast uygulamasına, operasyon çekmesine müsaade etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. 81 ilde yapılan toplantılarda salonların tıklım tıklım dolu olması milletin kararlarının ve iradesini 1 Kasım'da sandığa nasıl yansıyacağının resmini göstermiştir. Bözlece Memur-sen tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Bizim derdimiz herhangi bir partiye destek olmak değil, çocuklarımız ve geleceğimiz için doğrulara destek olmaktır. Çünkü biz sendikamızın üzerine kimsenin vesayet kurmasına izin vermeyeceğimiz gibi kimsenin de kurumuna kuruluşuna vesayet kurmayız.

Kolukısa, sendikal çalışmalar hakkında da şu şekilde bilgiler verdi; ‘Genel merkez seçimlerinde genel başkanımızın belirtmiş olduğu gibi içimizi, dışımızı, işimize yolculuk hedefiyle yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Dışımıza yolculuk hedefiyle Başkanlar kurulumuzu balkanlarda yaptık ve yakın zamanda da arkadaşlarımız Malezya ya gittiler. Buralardaki sendikalarla fikir alışverişinde bulunduk.

İçimize yolculuk hedefiyle şube başkanları ile başlayan Başkan Yardımcıları ile devam edip ilçe temsilcileriyle şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz teşkilat eğitimleri Kadınlar Komisyonları ve Genç Memur-sen ‘le devam edecektir. Burada yapılan eğitim programının içerisinde dünyada sendikacılığın tarihi, Sendikanın terminolojisi ve Türkiye'deki sendikacılığın geçmişi ile ilgili sendikamızın büyükleri ve akademisyenler eğitim vermektedir. Teşkilat Eğitimlerimizin kurumsallaştırılması, Uzaktan Eğitim Merkezimizin kurulması, Erol Battal Kütüphanesinin kurulması, Aliya İzzetbegoviç Enstitüsünün kurulması, Eğitim-Bir-Sen Misafirhanesinin kurulması, Mehmet Akif İnan Araştırma ve Kültür Merkezinin kurulması gibi hedeflerimizi de en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.

Bir diğer hedefimiz işimize yolculuktur. Biz sendika olarak özlük haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra MEB deki bütün alanlarda halkımızın ve eğitimcilerimizin nasıl geliştirilmesi noktasında projeler üreten, geçlik ile ilgili yeni projeler üreten bir sendika olma yolunda ilerleyeceğiz. Çünkü biz ülkenin bir bölgesine sıkışmış bir sendika değiliz. Bundan dolayı 81 ilde teşkilatımız var ve Türkiye’nin en büyük sendikasıyız.

Türkiye tarihinde ilk defa en fazla kazanım elde edildiği bir Toplu Sözleşme sürecinin yaşandığını belirten Kolukısa’; toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilmesini sağlayan Memur-sen’, bu kazanımla kendi başına büyük biz kazanım elde etmiştir ve bu süreçte diğer sendikalar buna destek olmadıklarını belirtmişler.  Biz yetkili olduğumuz her dönemde memurun menfaatini gözeterek masaya oturduk ve bu yılki toplu sözleşme sürecini diğer sendikaların sabote etmesini engelleyerek bugüne kadarki en iyi ve en kazançlı toplu sözleşme sürecini başarıyla gerçekleştirdik,’ şeklinde sözlerini tamamladı.

Teşkilat toplantısı, teşkilat üyelerinin soru-cevap bölümüyle sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen