Haber
2014-05-13 10:05:13
Soma Acının Adıdır.

Şimdi Tartışma Değil, Acıları Paylaşma, Yaraları Sarma Vaktidir.

 

Acıların katlanmaması için kurtarma çalışmalarının hala  devam ettiği,  harıl harıl çalışmalara rağmen bir çok vatandaşımızı kaybettiğimiz Soma faciası hepimizin ortak acısıdır.

 

Arama-kurtarma ekipleri canla-başla çalışmalarını sürdürüyor. Birinci beklentimiz, yer altındaki kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması, eğer vefat etmişlerse de mevtaların çıkarılmasıdır. İkincisi, hastanelere nakledilmiş kardeşlerimizin tedavi edilmesi, şifa bulması ve eski sağlığına kavuşmaları, bunlarla birlikte vefat etmiş olan kardeşlerimizin mekanın cennet olması temel dileğimizdir.

 

VARSA İHMAL HESABI SORULMALIDIR

 

Şu anda milletin yapacağı en önemli şeylerden birisi dua etmektir. Bu konuda Sendikamızın da bağlı olduğu Memur-Sen Konfederasyonu, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı,İHH ve Önder Vakfı Türkiye genelinde dua okunması için çalışma başlatılmıştır.

 

Bu elim olay her yönüyle incelenmelidir. Varsa ihmal hesabı sorulmalıdır, sorumluların hak ettikleri ceza verilmelidir. Olayla ilgili sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporlar mutlaka dikkate alınmalıdır.

 

KAOS ARAYIŞLARINA TEPKİ

 

Ortak acımız üzerinden kaos arayışı içerisinde olanların olduğunu esefle gözlemliyoruz. Sosyal medya ve paylaşım siteleri üzerinden  acımız üzerinden istismara kalkışmış durumdalar. Art niyetli bazı kesimlerin milletimizin derdine çare üretmek yerine sorun çıkarma arayışları doğru değildir. Kargaşayı geçim kaynağı haline getiren yapıların istismarını kabul edemeyiz. Şimdi tartışma değil, acıları paylaşma, yaraları sarma vaktidir.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 

Bu acılı günler geçtikten sonra kaybettiğimiz kardeşlerimizin acılı ailelerinin acısını paylaşmak hem taziyeyle, hem maddi olarak onların sıkıntılarına ortak olmak devlet ve sivil toplum kuruluşlarımızın görevidir. Biz görevimizin farkındayız ve elimizden geleni yapacağız.

 

Bundan sonra bu tip kazalara meydan vermemek için kuruluşların eksiklikleri iyice denetlenmeli, bütün önlemler alınmalıdır. Bu hukuk devleti olmamızın, sosyal güvencemizin sağlam temellere dayanmasının, bireyi yüceltmenin, emeği kutsal saymanın olmazsa olmazıdır.

 

Şükrü Kolukısa

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen