Haber
2015-10-27 10:05:49
SENDİKAMIZDAN EĞİTİMCİLERE KONFERANS

                                       SENDİKAMIZDAN  400 EĞİTİMCİYE KONFERANS

 

Sendikamız, ‘Eğitimde Yeni Paradigmalar’ konusunda konferans verdi. Konferansa, Ak Parti Milletvekili Adayı Cahit ÖZKAN, Memur-Sen İl Başkanı Osman TAVŞAN, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ragıp ÇELİK ve Hüseyin BAŞGÜN, Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcısı Erol AL, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Şube Müdürleri ile 400 yakın eğitimci katıldı.

 

Konferansın sunumunu Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Baki ÖZTÜRK yaptı.

 

 

Konferansta açış konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanımız Kazım TEFÇİ sendika olarak üyelere özlük haklarının geliştirilmesinin yanında onların kişisel gelişimi ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla seminerler ve konferanslar da verdiklerini söyledi. Tefçi bu konferansların devam edeceğini belirtti.

 

Konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Baki ÖZTÜRK’ ün sunumundan bazı kesitleri şöyle sıralayabiliriz.

 

Hayatın Sırrı HERŞEY BİZİMLE BAŞLAR. Sokrates : “Ben varsam hayatın bir anlamı vardır” demiştir. Sen ne isen hayat odur. Abraham Lincon 40 yaşına geldiğinde dünyada ve hayatta hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini anlamış ve kendini değiştirmeye karar vermiştir. Her gün aynada kendinizle konuşun.  Filmin adı her şeye rağmen ben mutlu olmalıyım. Tepki değil yaklaşım. Kendimize sürekli yeni hedefler koymalıyız. Hayata karşı donanımlı olmalıyız. Sen ne isen başkası odur.  Kazanan her zaman çözümün bir parçasıdır. Her sorunda bir çözüm görür. Her zaman bir programı vardır. Bu işi senin için yaparım der. Benim işim değil ki demez. Kaybeden her zaman problemin bir parçasıdır. Her zaman bir özrü vardır. Her çözüme bir sorun görür. Her şeye rağmen başarabiliriz. İletişimde empati yapmamız gerekir. İlişkiyi biri geriyorsa diğeri gevşetecektir. Toplumda iletişimi koparmamak gerekir. Çalışan insan hata yapar hiç hata yapmayan insan hiçbir şey yapmıyor demektir. Gelecekte kişinin bireysel yetenekleri ön plana çıkarılacaktır.

 


Yapamam-yapabilirim
İnanmıyorum-inanıyorum
Zamanım yok-zaman bulacağım
belki-kesinlikle
acaba-mutlaka
korkuyorum-kendime güveniyorum
imkansız-imkansız değil
Benim için değerlisin, önemlisin
Ölmeden önce şunu bilmelisin ki seni çok seviyorum
Sonra değil Şimdi Şu an
Ben değilse kim?-ben yapacağım
Şimdi değilse ne zaman-Şimdi yapacağım
Burada değilse nerede-burada yapacağım.

 

Gelen eğitimcileri de sunumuna dâhil eden ÖZTÜRK, katılımcılara teşekkür ederek sunumunu bitirdi.

 

Ak Parti Milletvekili Adayı Cahit ÖZKAN ve CİHANNÜMA Derneği adına Muzaffer UZUN selamlama konuşması yaptılar.

 

Konferansın sonunda Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım TEFÇİ günün anısına Konferansa konuşmacı olarak katılan Mehmet Baki ÖZTÜRK’e Denizli’nin simgesi olan horoz hediye etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen