Haber
2016-12-28 10:07:12
Sendikamız yöneticileri akademide buluşturdu

Şubemizin okul yöneticileri için Pamukkale Üniversitesiyle imzaladığı protokol çerçevesinde ‘Yönetici Akademisi’ başladı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız Şükrü Kolukısa’nın da katıldığı Yönetici Akademisine, 2016 yılında göreve başlayan 150’ye yakın Müdür ve Müdür yardımcısı katıldı.

Akademi Şube Başkanımız Kazım Tefçinin açış konuşmasıyla başladı. Başkan Tefçi Denizli’de sendikacılıkta ilkleri yaşatan bir sendika olarak yollarına devam ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:’ Sendikamız; kitaplar, dergiler, seminerler ve konferanslar vererek akademik sendikacılık anlayışıyla çıkmış olduğu bu yola siz değerli eğitim liderlerimizin, Yönetici Akademisi ile devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız ildeki bütün yöneticilerimizin ‘Yönetici Akademiden’ istifade etmesini sağlamaktır’ diyerek sözlerini tamamladı.

Nesilleri olmayan milletlerin asla kalıcı zaferleri olmaz bilinciyle çalışmalıyız

‘Yönetici Akademisi’ toplantısına katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız Şükrü Kolukısa ise, yetkinleşmeden gelen yeniliğin gelişim değil, sadece değişim olduğunu dile getirdi. Gezi sürecinde mandacılığı bir türlü zihninde atamamış olan ruhun okul müdürlüğü yaptığı kurumlarda öğrencileri alanlara bilinçli olarak teşvik ettiğine, indirdiğine ve oralara katılan öğrencileri bizzat organize ettiğine şahit olduklarını belirten Kolukısa, şunları söyledi:

“Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve daha fazla zenginliği için çaba sarf etmesi gerekenler, kendi seçkin kimliklerini ve elde ettikleri imtiyazları daha fazla koruyabilmek adına, gerekirse vatana ihanet edebileceklerini ve o genç dimağları da bu işe alet edebileceklerini bize gösterdiler. Bundan sonra, eğitim yöneticilerinin görevlerini bu hassasiyetle, hüsnü niyetle vatan ve büyük bir sadakatle bulundukları mahalli ve mevkiyi bu uğurda inisiyatif alarak, sorumluluk üstlenerek ‘nesilleri olmayan milletlerin asla kalıcı zaferleri olmaz’ bilinciyle daha dikkatli ve özverili çalışacaklarına gönülden inanıyoruz.”

Nitelikli işlere imza atmazsak büyük sendika olamayız

Eğitim-Bir-Sen’in sendikacılık anlayışına da değinen Kolukısa, “Sadece sayısal olarak büyümeyi, hacimsel olarak yenilenmeyi büyük bir sendikacılık olarak göremeyiz. Üye sayısı itibarıyla Türkiye’nin en büyük sendikası olsak da, nitelikli işlere imza atmazsak iri bir sendika oluruz ama asla büyük bir sendika olamayız. İnsanların gönlüne dokunabilmek, çalışanların haklarını savunabilmek, emeğin değer ve karşılık bulması, aynı zamanda helal ikinin haram dörtten büyük olduğunun daha iyi anlaşılması yönünde bir mücadele vermek zorundayız. Bu bağlamda, sadece üyelerimizin özlük ve özgürlük haklarını savunmakla kalmıyor, aynı zamanda gençlerimizin yetişmesi için de projeleri üretiyor, üyelerimizin mesleki gelişimleri konusunda mesafe kaydetmeleri için kurslar, seminerler organize ediyor, kitaplar hazırlıyoruz. Bir taraftan da ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarla fikirlerimizin eylem alanı bulması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

Kurumlarımızda adaleti, hakkı temsil etmeliyiz

Eğitim yöneticilerinin görev yaptıkları kurumlarda adaleti, hakkı temsil etmek zorunda olduklarını dile getiren Kolukısa, “Yöneticiler olarak, iş barışını ve huzuru tesis etmekle mükellefiz. Her kurumda, her görüşten, her düşünceden, başka inançtan insanlar çalışıyor olabilir. Yargılamaları, değerlendirmeleri, takdirleri bu gerçeklere göre değil, insanların emeklerine, ahlaklarına ve ürettiklerine göre yapmalıyız. Bir insan mutlaka taraflı olmalıdır. Zor günlerde taraflığını ortaya daha net koymalıdır. Ancak taraf olmak demek körü körüne taraf tutmak; adaleti engellemek, hakkı esirgemek demek değildir. Bu ayrımı çok güzel yapabilecek yetenekte insanların başarılı yönetici olacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların bitmesiyle Pamukkale Üniversitesi Akademisyenleri Prof Dr. Abdurrahman Tanrıöğen, Doc. Dr. Kazım Çelik ve Doc. Dr. Türkay Nuri Tok yöneticilik ile ilgili sunumlarını yaptılar.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen