Haber
2014-12-05 09:05:25
ŞEF, MEMUR VE HİZMETLİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTIK

ŞEF, MEMUR VE HİZMETLİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTIK

 

Eğitim-Bir-Sen Denizli İl Yönetimi Bağbaşı Öğretmenevinde Milli Eğitimde çalışan şef, memur ve hizmetli personelle istişare toplantısı yaptı. Toplantıya İl Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Merkezefendi İlçe yönetimi, Pamukkale ilçe yönetimi, genişletilmiş yönetim kurulu üyeleri, şef, memur ve hizmetliler katıldı.

 

 

 

Toplantıda üyelere yönelik bir konuşma yapan Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, İl yönetimi olarak seçimden çıktıktan sonra ilk toplantılarını, eğitim hiyerarşisinde en altta yer alan, eğitim işinin görünmez kahramanları, başkaları tarafından çokça unutulan,tüm zorluklara rağmen sabırla ve tahammülle hizmet veren, eğitim emekçileriyle yapma kararı aldıklarını belirtti.

 

 

Kimsesizlerin kimsesi olmak, en çokta sahipsiz sanılanların sesi sedası olmak idealiyle kurulmuş, hizmet üretenlerin teriyle yoğrulmuş bir sendika olarak Eğitim-Bir-Sen’e yakışan en çok en mazluma dayanmak, en çok daha kolay sömürülene destek olmaktır. Eğitim-Bir-Sen, ideolojik saplantıları, bürokratik hantallıkları, üstlerin altlara takındıkları keyfi uygulamaları eğitim ortamlarından ve sosyal hayattan arındırmak için mücadele eden, tüm çalışanların iş huzuru ve çalışma barışı içinde herkesin emeği ölçüsünde kadir, kıymet bulduğu, mevki, makam ve görev farkının insanlığı ortadan kaldırmadığı bir sistem arzulamaktadır.

Türkiye’de sendikacılık üç kategoriye indirgenmiştir, birincisi klan, meşrep, ahbap sendikacılığı, ikincisi kısmi sendikacılık yapıp herkesi kucaklamaktan aciz; iri sendikacılık, üçüncüsüde tüm ülkeyi tüm renkleriyle, bin yıllık deseni tüm motifleriyle kucaklayabilen büyük sendikacılık. İşte Eğitim-Bir-Sen tüm Türkiye’nin, bütün eğitim çalışanlarının aynı çatı altında kamplaşmadan toplanabildiği, hinterlandı en geniş, duruşu özgün, söylemleri düzgün, eylemleri haklı ve yapıcı sendikacıdır. İtirazını iyiliğin tesisi için yükselten, tüm çalışanları birlik ve beraberlik içinde mündemiç kılan kamusal vicdan sendikacılığıdır.

 

 

Eşit işe eşit ücret sloganıyla çıktığımız mücadelede tüm kamu çalışanları ve eğitim çalışanları için adaleti sağladık, hizmetli arkadaşlarımızın görev tanımlarındaki muğlak ifadelerin ortadan kaldırılması, 4/c üyelerimizin derhal kadroya geçirilmesi için yoğun bir şekilde mesai harcıyoruz, her hakkın ancak mücadele alındığı bilinciyle diri ve üyeleriyle güçlü sendikacılığın tarihini yazıyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen