Haber
2016-11-22 10:06:52
Rusya Eğitim Sendikası yöneticileriyle tecrübe paylaşımında bulunduk

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Hasan Yalçın Yayla, Rusya Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (ESEUR) yöneticileriyle Moskova’da bir araya gelerek, sendikal faaliyetlerle ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.
 


Görüşmede konuşan Ramazan Çakırcı, emeğin örgütlü gücünü ulusal zeminlerle sınırlı tutarsak, küresel sermayenin karşısında mücadele edemeyeceklerini ifade ederek, şu şekilde konuştu: “Ekonomiden teknolojiye, siyasetten diplomasiye, her alanda küresel güç odaklarının ve egemenlerin hâkim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Sermayenin küresel olarak örgütlendiği, devletler ve uluslararası kuruluşlar üzerinde baskı kurduğu bir zaman dilimindeyiz. Kazanma hırsının, en büyük olma arzusunun, yakıcı-yıkıcı rekabet kurgusunun küresel tehdit oluşturduğu bir dünyadayız bizim en büyük gücümüz örgütlüğümüz. Emperyal devletler ve büyük sermaye grupları; en büyük olmak, en zengin olmak, en güçlü olmak hırsıyla hareket ediyorlar. Zulme, sömürüye maruz bırakılanları yalnız bırakmayacak küresel vicdan hareketini birlikte tesis etmeliyiz. Sadece mazlumlara yardım eden değil, zalimlere, sömürgecilere, emperyalist ve kapitalist birliklere tepki veren ortak bir direniş zemini üretmeliyiz. Bunun için şimdiye kadar 27 ülkenin 35 eğitim sendikasıyla ikili anlaşmalar imzaladık, imzalamaya da devam edeceğiz.”
 

15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı ilk tepkiyi gösteren, millet iradesinin yanında olduklarını ifade eden Rus hükümetine teşekkür eden Ramazan Çakırcı, dünyadaki eğitim sendikalarıyla ikili ilişkiler kurma yolunda epey mesafe kat ettiklerini, daha önce birçok eğitim sendikası temsilcisiyle iş birliği anlaşması imzaladıklarını hatırlatarak, “Eğitim-Bir-Sen olarak, sendikalarla ilişkilere uzun vadeli iş birliği olarak bakıyoruz. Bu çerçevede sizlerle gelecek adına güzel çalışmalar yapmak için eğitim ve iş birliği anlaşması yapmak istiyoruz” dedi.
 


ESEUR  Başkanı Galina Merkulova, Rusya eğitim sistemi ve sendikaları hakkında bilgi verdi. Başkan yardımcıları Mikhail Avdeenko,Vadim Dudin ve Tatiana Kupriyanov’da toplantıda yer aldı.
 


Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Hasan Yalçın Yayla, daha sonra Rusya Federasyonu Kamu Hizmeti İşçileri Konfederasyonu yöneticileri Nicholas Vodyanov, Tatyana Shestakova ve Elena Darmenko’yu ziyaret ederek istişarede bulundu.  
 


Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı ve Hasan Yalçın Yayla, 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarfından açılan Moskova Merkez Camisi'ni ziyaret etti.
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen