Haber
2015-01-20 09:05:30
KADINLAR KOMİSYONU İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTIK

KADINLAR KOMİSYONU İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTIK

 

SENDİKACILIĞA KADIN ELİ VE KADIN DİLİ

 

Egitim-Bir-Sen Denizli 1Nolu Şube Yönetim Kurulu Bağbaşı 80. Yıl Öğretmen evinde Kadınlar Komisyonuyla istişare toplantısı yaptı.

 

Şube Başkanı Şükrü KOLUKISA; Toplantıda, sendikal örgütlenmelerde kadınların üyelik oranının erkek eğitim çalışanlarına göre daha az olmasının sebeplerinin tartışıldığını, eğitim çalışanları arasında kadın üye oranının yukarı taşınması için yapılması gereken çalışmaları, buna ek olarak kadın eğitim çalışanlarının çalışma koşullarında iyileştirme yapılması için sorunların kadın eliyle tespit edilip kadın diliyle ifade edilerek ilgili makamlara ulaştırılmasını hedeflediklerini söyledi. Bunun içinde gerekli alan taramasının hangi yöntem ve usullerle yapılabileceği konuşuldu. Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonun eğitim çalışanlarına hangi oranda mobbing uygulandığını ve çokça uygulanan mobbing çeşitlerini açığa çıkarmak için şuan illerde uygulanmakta olan anket çalışması hakkında değerlendirme yapıldı.

 

Kadının toplumsal konulardaki rolünün daha etkin olması için sosyal organizasyonlarda yer alması, özellikle sendika gibi mesleki örgütlenmelerde hemcinsleriyle özdeşim kurarak sendikal gücün kadınların hem genel eğitim problemleriyle ilgili sorumluluk alması hem de kendi özel şartları ve çalışma imkanlarıyla ilgili inisiyatif kullanmasını sendika olarak çok önemsiyoruz. Bu sebeple kadınlar komisyonumuzla bugün yapacağımız eylem planlaması doğrultusunda kadınlarımız hem sosyal olarak hem sendikal olarak eğitime katkı sunmaya devam edecekler, dedi.

 

Denizli Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Emel MUTLUTÜRK ise, “Tarihin bütün büyük hamlelerinde biz bayanların doğrudan veya dolaylı olarak mutlaka bir etkisi ve katkısı olmuştur. Türkiye’nin en büyük sendikası olan Eğitim Bir-Sen'imizin çağı kurtarma eyleminde de biz bayanlar olarak yerimizi aldık. Bizler Eğitim Bir-Sen Denizli şubesinin bayanlar teşkilatı olarak derdi ve meselesi olan, ileriye ve geleceğe dair, ideal ve arzuları olan insanlarız. Eğitim Bir-Sen Kadın Kollarının şehrimizde yapacak çok işi olduğu kanaatindeyiz. Bu amaçla hem tanışmak hem de fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldik. Toplantı sonrası alacağımız kararları en kısa sürede en etkin şekilde hayata geçireceğiz ve sendikacılıkta ilimize taze bir nefes getireceğiz dedi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen