Haber
2017-05-31 10:07:55
İradesine sahip çıkan bir milletin önünde hiçbir güç duramaz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, iradesine sahip çıkan bir milletin önünde hiçbir gücün duramayacağını vurgulayarak, “15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin milletimizin destansı direnişi sonucu akamete uğratılması buna en güzel örnektir” dedi.

Selvi, Muş Alparslan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye” sempozyumunda konuştu.
 

Darbe hak gasbıdır

Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın yaptığı oturumda konuşan Latif Selvi, darbelerin birbirinden farkı olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

“Darbe demek hak gasbı demektir. Milletin kullandığı yetkiyi kendi uhdelerine almak suretiyle bir hegemonya oluşturmak isteyenler, yönetime el koyarlar. Bu, esasında toplumların da iradesine el koymak anlamına gelir. Bunun için de bütün darbeler kötüdür ve bu darbecilerin de mutlaka durdurulması gerekir. 15 Temmuz darbe girişiminin durdurulmasıyla ilgili alınan inisiyatifler var. Bütün siyasi partiler ilk defa bu darbe girişiminde darbecilere karşı çıktılar. Bu çok anlamıydı. Yine bütün medya mensupları darbecilere karşı mesaj verdiler. Son derece olumluydu. Sayın Cumhurbaşkanının darbe girişimine karşı milleti topyekûn savunmaya davet etmesi son derece anlamlıydı. Bunların hepsinden daha önemlisi, milletin bu mesajı alıp, topyekûn alanlara girmek suretiyle darbecilerin hareket kanallarını tıkamak ve onları etkisizleştirmek amacıyla kendi verdiği yetkiye, iradeye sahip çıkması olayıdır. Yani eğer darbeler tarihi üzerine bir yazı yazılacak olursa, bu konuda bir tespit söz konusu olursa, tarihi bölümü oluşturan olaylardan biridir. Bir milletin iradesine nasıl sahip çıktığını ve iradesine kastedenleri nasıl ters düz ettiğini ve bütün birimleri harekete geçirdiğini ortaya koydu. Bundan dolayı bu sempozyumun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmalar, bundan sonra, bu konuyla alakalı araştırma yapanlar için de son derece önemli olacaktır.”



 

Güçlü ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var

Darbelerin bitip bitmediğiyle ilgili çeşitli soruların sorulduğunu kaydeden Selvi, “Bu tür meselelerle yüz yüze gelmek her zaman mümkün, bazen ‘darbeler sonlandırılır mı, darbelerin dönemi bitmiş midir’ diye sorarlar. Milletin iradesini yok sayarak iktidarları ellerinde tutmak isteyenler, halklara yaslanmadan, halklara rağmenci olanların hegemonyasını sürdürmek istemeleri varsa, darbeler olur. Önemli olan bunların püskürtülmesidir ve bunun da püskürtülmesi, millet üzerinden olmalı ki, artık millete yaslanmayanların saltanatları sonlandırılsın. Dünyadaki müesses nizam da, ülkemizdeki de, civarımızdaki ülkelerde de böyledir. Bu çarkın bozulması gerekiyor. İşte buna da bir kaynaklık oluşturmuş bir harekettir 15 Temmuz direnişi. Bu son derece anlamlıdır ve bize bir kapı aralamıştır. Millet organize olmazsa, millete kastedenler her zaman olur. Milletin organize olabilmesi için, millet adına, hem farkındalık oluşturmak hem de milletin hissiyatına tercüman olabilmek için gönüllü olarak faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi ve öncülük etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Milletin darbecilere karşı inisiyatif alması gerektiğini dile getiren Selvi, “Eğer millet inisiyatif almazsa, vesayetten kurtulamayız ama millet inisiyatif alacak olursa vesayet kurullarının ayakta kalması mümkün değil, hele hele ülkeye kastedenlerin muvaffak olması mümkün değildir. 15 Temmuz akşamı milletin ortaya koyduğu kararlılık böyle bir zeminin varlığını bize gösterdi. Önemli olan, bu durumu devam ettirebilmemizdir. Hep birlikte daha geniş organizasyonlarda bir araya gelmek suretiyle millet adına kullanılacak yetkinin doğrudan milletten alınmasını temin etmeliyiz” ifadelerini kullandı.



 

Milletimizle birlikte 27 gün boyunca alanlardaydık

Selvi, konuşmasında, Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaptıkları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“Memur-Sen olarak, 1 milyon üyemizle 27 gün boyunca alanlardaydık” diyen Selvi, o karanlık gece ve devam eden 27 gün boyunca milletle, vatanını seven, millî iradenin kesintiye uğratılmamasını isteyen örgütlü-örgütsüz insanlarla birlikte darbe girişimini boşa çıkaracak bir kararlılık ortaya koyduklarını söyledi.

Sempozyuma yurt içinden ve dışından 120’yi aşkın bilim insanı ve 20’den fazla sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen