Haber
2016-03-28 10:06:10
İLKSAN SEÇİMLERİNİ BOYKOT EDİYORUZ

‘İLKSAN SEÇİMLERİNİ BOYKOT EDİYORUZ’

 

Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Temsilciliklerimiz, okul müdür yardımcıları ve işyeri temsilcileri ile Denizli Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda akşam yemeğinde buluştu. İl yönetimimizin de tam kadro katıldığı toplantıya işyeri temsilcileri ve okul müdür yardımcıları olmak üzere 250’ye yakın üye katıldı.

 

Programdan önce Şube Başkanımız Kazım TEFÇİ bir konuşma yaptı. Konuşmasında İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) seçimlerine geniş yer veren Tefçi sözlerine şöyle devam etti; İLKSAN’da 2 ve 3. Dönem Toplu sözleşmelerde, zorunlu üyelik uygulamasına son vererek özgürlükçü ve demokratik bir yöntem olarak “isteğe bağlı üyelik” uygulamasına geçilmesini sağladık. Üyeliği gönüllü hale getirdiğimiz 2012-2015 şubat atamaları dahil üç yıllık sürede atanan 12.449 sınıf öğretmeninden sadece 5.316’sı sandığa üye olmuş, sınıf öğretmenlerinin ancak %42’si sandığa üye yapılabilmiştir. Bunun anlamı on sınıf öğretmeninden altısı sandığa üye olmamış, tasarruflarını emanet etmek istememişlerdir. Bu tabloya rağmen kuruma ve üyeye verdikleri zararı dert etmeyen İLKSAN yönetimi ise kendi yetersizliklerinin ortaya çıkmasından korktuğu için “isteğe bağlı üyelik” hükmünü dava ederek, üyeyi düşünmeyi ve korumayı değil, zarar hanesini sürekli büyüten yönetimlerini sürdürmeyi önemsediğini bir kez daha ortaya koymuştur.

İLKSAN’ın tüm portföyünü oluşturan arsalar, araziler, binalar ve banka mevduatının toplamı 2014 yılı faaliyet raporunda yer alan bilançoya göre 845 milyon TL’dir, yani tüm mal varlığı 1 milyar lirayı bile bulmamaktadır. Kısacası sandığın mali yapısı, aidat iadelerini de emeklilik yardımlarını da karşılamaktan uzaktır. 2015 Temmuz ayı itibarıyla 265 bin üyesi bulunan İLKSAN’ın mevcut sandık üyelerine sadece yasal faizli birikmiş aidatlarının iadesi için ödemesi gereken toplam tutar; 1 milyar 405 milyon TL’dir. 2015 Temmuz ayı itibarıyla 10 yıl ve üzeri sandık üyeliği bulunan 186.030 üyeye, üyeliğinin sona ermesi halinde, emeklilik yardımı esaslarına göre ödenmesi gereken toplam tutar 3 milyar 445 milyon TL’dir. Bu durumda Sandığın açığı 2 milyar 600 milyon TL’dir ve üyelerin alacaklarının %76’sı ödenememektedir. Bu haliyle İLKSAN iflas etmiş bir şirkettir.

 

Nisan ayında yapılacak seçimler; üyenin zararının katlanarak artmasını engellemeyecek, eski alışkanlıklar devam edecek, mali şaibeler sürecek, bataklığı kurutmak bir yana açığın daha da büyümesine göz yumulacaktır. Yetkili sendika olarak, Türkiye’de ve dünyada artık örneği bulunmayan İLKSAN’ın uğratıldığı zararın her geçen gün arttığını, yönetilemez, fayda üretemez bir kuruma dönüştüğünü, idari ve mali içerikli raporlarla defalarca ortaya koyduk. Zorunlu üyelik hükmüne dayalı olarak kendi rızaları olmaksızın zorla sandık üyesi yapılan eğitim çalışanlarının mevcut zararlarının daha da artmasını engellemeyi, yetkili sendika olarak sorumluluklarımız arasında gördük.

Eğitim çalışanlarının haklarını, alın teriyle elde ettikleri kazançları koruma ve artırma mücadelesi veren yetkili sendika olarak; üyelerimiz başta olmak üzere tüm sandık üyelerinin haklarının iadesini sağlamak, daha fazla zarar etmelerini ve tüm mali haklarını bilinmez bir sürece sürüklenmesini engellemek, İLKSAN’ı sorumsuzca yönetenler üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmak amacıyla, temsilcilik seçimlerinde oy kullanmamak suretiyle İLKSAN’ı boykot etmeye çağırıyoruz.

Kılık-Kıyafet serbestliğine de değinen Tefçi sözlerine şöyle devam etti; ‘Kılık kıyafet eylemimiz kararlılıkla devam etmektedir. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum; hiç kimse kendi özensizliğini serbest kıyafet eylemimize dâhil etmemelidir’ şeklinde sözlerini tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen