Haber
2014-05-12 10:05:13
Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Yeniden Düzenlenmelidir

Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Yeniden Düzenlenmelidir

 

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şükrü Kolukısa Genel Yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının sorunlarını dinlemek üzere sürekli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. Eğitim çalışanlarının kökten çözülmesi gereken müzmin sorunları olduğu gibi yenilenme, değişim ve dönüşümlerden kaynaklanan acil çözülmesi gereken birçok sorunlarının da olduğunu ifade etti. Bu sorunları yerinde görmek için çok iyi alan taraması yapılması gerektiğini,bu problemlerin tabandan tavana koro halinde iletilerek ve gerçekçi çözüm önerileriyle mümkün olacağını dile getirdi.

 

 

 

Bu kapsamda saha çalışmalarına devam ettiklerini Baklan ve Bekilli İlçeleriyle köylerinde zor koşullarda çalışan eğitim çalışanlarıyla bir araya geldiklerini onları dinleyerek yaşadıkları sıkıntıları çözmek için adımlar atılmasına öncülük edeceklerini söyledi. Kolukısa “İl içi ve iller arası atama ve yer değişikliği işlemleri başlamadan evvel, başta 6287 sayılı Kanun sonrasında ilkokul ve ortaokul olarak ayrıştırılan eğitim kurumları olmak üzere tüm eğitim kurumlarının hizmet alanları ve hizmet puanları yeniden belirlenmelidir.” Değişen şartlara ve gelişen yeni durumlara uygun çalışanların lehine olacak düzenlemelerin ihmal edilmesinin birçok haksızlıklara sebep olacağını, bunun da eğitim de moral ve motivasyona endeksli olarak verimliliğin düşmesine neden olacağını vurguladı.

 

 

Özellikle sınıf öğretmenliği branşında il ve ilçe emrinde bulunan bunlara ek olarak kendi okulunda norm fazlası durumda olup belirsizlik içinde kıvranan, her yeni eğitim-öğretim döneminde nerede görev yapacağını bilemeyen, göçebe hayatına mahkûm olan eğitim çalışanlarının sorunları bu tayin döneminde mutlaka çözülmelidir.

 

Şükrü Kolukısa

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen