Haber
2016-03-15 09:06:09
Genç Memur-Sen in Ödüllü Mektup Yarışması

Genç Memur-Sen’in Ödüllü Mektup Yarışması

 

Genç Memur-Sen’in  lise öğrencilerinin “İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi” ile ilgili düşüncelerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla yapmış olduğu ‘Ödüllü Mektup’ yarışmasında Denizli birincisi belli oldu.

Genç Memur-Sen tarafından her sene İstiklal Marşının kabulünün ve Çanakkale Zaferi ruhunun gençlerle buluşturulması adına düzenlenen, bu sene de lise öğrencilerine yönelik ‘Direnişin Sembolü İstiklal Destanın Adı Çanakkale’ konulu mektup yarışması Türkiye genelinde düzenlendi.  Öncelikle her ilin birincisinin belirlendiği ve daha sonra Türkiye birincisinin belirlenecek olduğu yarışmanın Denizli birincisi belli oldu. İlimizde de çok sayıda lise öğrencisinin mektup yazarak başvurduğu yarışma, Jüri tarafından titizlilikle değerlendirildi. Değerlendirilen mektuplar arasından Erbakır Fen Lisesi öğrencisi Nazif Cihan ÖZDEMİR’in mektubu birinci seçildi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubemiz mektup yarışmasında birinci olan Nazif Cihan Özdemir için Genç Memur-Sen’le birlikte yemekli bir program düzenledi. Ankara’daki hain bir saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Genç Memur-Sen Başkanı Yasin Karaman sözlerine şöyle devam etti; Hain terör saldırılarıyla korku hegemonyası oluşturarak kaos ortamı düşleyenlerin, topluma nifak tohumları saçtıkları bu kara günlerde hainlerin kirli emellerinin karşısında dimdik duran, milletçe kenetlenen gençlerimize Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam ediyoruz. Genç Memur-Sen olarak okullarımızda bu gibi etkinliklerle sevgi ve kardeşlik tohumları ekmeye devam edeceğiz. Yarışmada 1. olan genç kardeşimi kutluyorum’ dedi. Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanımız Kazım Tefçi bir konuşma yaptı.

Terörün acımasız ve kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Tefçi sözlerine şöyle devam etti; vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Genç Memur-Sen’imizin organize ettiği yarışmada birinci olan öğrencimizin öncelikle ailesini kutluyorum. Bizler geçmişinden ders alan ve geleceğini ona göre inşa edecek bir nesil yetiştirmek için mücadele veriyoruz. Bu yarışma da geçlerimize Çanakkale ruhunu yaşatan bir etkinlik olmuştur. Yarışmada ilimizin birincisi olan kardeşimizi kutluyor, Türkiye geneli yarışmada da başarılar diliyorum.’ dedi.

Programın sonunda Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanımız ve Genç Memur-Sen Başkanımız birinci olan öğrenciye hediye takdim ettiler. Birinci olan öğrencide de kendi yazmış olduğu kitabı başkanlara hediye etti. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen