Haber
2014-04-12 10:05:09
Eğitim-Bir-Sen'de Okul ve Kurum Müdür Yardımcılarıyla İstişare Toplantısı

OKUL VE KURUM MÜDÜR YARDIMCILARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 

Eğitim-Bir-Sen şube yönetimi 80. Yıl Öğretmenevinde müdür yardımcılarıyla istişare toplantısı yaptı. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen üyesi müdür yardımcılarının yoğun bir katılımı söz konusuydu. Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çıkan yasaya göre okul yöneticiliklerinde yeni bir döneme geçecek olması nedeniyle sendika üyesi olan mevcut yöneticilere bu konuda bilgilendirme yapıldı ve sorulan sorular cevaplandı.

 

 

Toplantıda müdür yardımcılarına yönelik bir konuşma yapan Şube Başkanı Şükrü Kolukısa şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye’nin en büyük sivil inisiyatiflerinden biri olan ve 275 bin eğitim çalışanının teveccühü ile Genel Yetkili Sendika olan Eğitim-Bir-Sen bu yeni dönemde ehliyet ve liyakat odaklı görevlendirmeler yapılması konusunda “kamusal vicdan” görevini hakkıyla yerine getirecektir.

 

 

Okul ve kurum yöneticiliğinde artık sadece teorik yönden eğitim mevzuatına hâkim olmak yetmeyecek, soyut olan bilgileri somuta dönüştürme bunu kuruma hakkıyla yansıtma yönünde kabiliyet sıkıntısı olanların elenemeden atandığı, sadece test sınavıyla müdür atama dönemi kapanacak, müdür yardımcılıkları da daha önceden olduğu gibi müdürlerin inhasıyla atanacak hale getirilmiştir. Bu vesileyle okullarda bir idari bir uyum, bir takımdaşlık duygusu ve bir ekip hüviyeti oluşması arzulanmıştır. Önceki dönemde müdür olmak zor lakin o koltukta hiçbir şey üretmeden yıllarca oturmak kolaydı şimdi müdür olmak temsiliyet ve kabiliyetli olanlar için kolay, diğerleri için zor olacak. Başarısız olanlarda o makamları yıllarca işgal edemeyecek; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini çalamayacak, milletimizin en kıymetli zenginliği insan kaynaklarını heba edemeyecektir. Eğitim-Bir-Sen’de bu süreçte eğitim alanının doğal bir paydaşı olarak, kamuya olan sorumluluğunu yerine getirecektir.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen