Haber
2015-02-25 09:05:32
EĞİTİM-BİR-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞÜKRÜ KOLUKISA 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI ŞÜKRÜ KOLUKISA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

 

 

Genel Başkan Yardımcısı olan Şükrü KOLUKISA yaptığı basın açıklamasında süreci şu şekilde değerlendirdi;

 

Değerli basın mensupları Türkiye’nin en büyük sendikası olan 320 bin üye ile hale hazır genel yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen 23 . yıl dönümünü şubat ayında kutladı. Aynı zaman da bu yıl bizim sendika yılımızdı. Eylül ayından itibaren işyeri temsilciliği ile başlayan illerde delege seçimi, il yönetimi ve yetkili organlarıyla başlayan üst kurul delegeleriyle devam eden ve nihayetinde üst kurul delegelerin katılımıyla Ankara Rixos otelde gerçekleşen Büyük 5. Olağan Genel Kurulu icraa ettik. Eylül ayında başlayıp şubat ayı sonuna kadar devam eden seçim sürecini tamamladık. Türkiye’de çok büyük bir sevil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen seçim sürecini demokratik temayüllere uygun Eğitim-Bir-Sen in değerlerine uygun ve savunduğu ilkelere yakışır bir şekilde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

 

Seçim sürecince illerde istişare edilerek genel merkez seçimlerine iki liste halinde girilmiştir. Onursal Genel Başkanımız Ahmet GÜNDOĞDU’nun tüzüğümüz gereği 3. dönemini doldurması sonucu görevi sona ermiştir. Taşımış olduğu bu bayrağı Eğitim-Bir-Sen in adanmış ruhuna teslim etmesi gerekiyordu. Seçim sürecine Başkan Vekili Ahmet ÖZER ve Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali YALÇIN beyin listesi ile iki liste halinde girilmiştir. Bu yarış süresinde cok tatlı bir rekabet yaşandı. Adaylar bütün Türkiye’yi baştan sona geziler. Bütün illerle istişare ettiler. Kamuoyunda bütün değerlendirmelerini yaptıktan sonra adaylıklarını açıkladılar.

 

Denizli şubesi olarak bizde Ali YALÇIN beyin listesinden Basın ve İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak aday olduk. Yaşanan seçim sonrası Ali YALÇIN’ın listesi 236  Ahmet Özer’in listesi 63 oy alarak seçim sonuçlanmıştır.Bu süreçte bizi destekleyen üyelerimize, delegelerimize, ilçe yönetimlerine ve il yönetimindeki kardeşlerime teşekkür ediyorum. 

Seçim sürecinde Ankara’ya gelerek bizi destekleyen kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Bizler artık Ankara’dan Denizli’ye ve tüm Türkiye’ye hizmet etmek için elimizde gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız. Denizli’deki eğitim sorunlarını biliyoruz ve ayrıca bu sorunla ilgileneceğiz. Teşkilatımıza hayırlı olsun diyerek siz değerli basın mensuplarına saygılar sunuyorum, şeklinde açıklama yaptı.

 

Şükrü KOLUKISA’nın Basın ve iletişimden Sorumlu Başkan yardımcısı olduğu yeni Genel Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

 

Ali Yalçın (Genel Başkan),

Latif Selvi (Genel Başkan Vekili),

Mithat Sevin (Genel Başkan Yardımcısı/Mali İşler),

Ramazan Çakırcı (Genel Başkan Yardımcısı/Teşkilatlanma),

Şükrü Kolukısa (Genel Başkan Yardımcısı/Basın ve İletişim),

Atilla Olçum (Genel Başkan Yardımcısı/Eğitim ve Sosyal İşler),

Hasan Yalçın Yayla (Genel Başkan Yardımcısı/Mevzuat ve Toplu Sözleşme)

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen