Haber
2015-08-31 10:05:48
EĞİTİM-BİR-SEN DENİZLİ TEŞKİLATI İFTARDA BULUŞTU

EĞİTİM-BİR-SEN DENİZLİ TEŞKİLATI İFTARDA BULUŞTU

 

80. Yıl Öğretmenevinde Eğitim-Bir-Sen Denizli teşkilatı iftarda buluştu. İftar programına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü KOLUKISA, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ, Marif Müfettişleri Başkan Yardımcısı Erol AL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, İlçe Başkanları ve Genişletilmiş İl Yönetimi olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı.

Açış konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım TEFÇİ; böyle manevi  atmosferi yüksek  bir ayda teşkilatın bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tefçi’ Sendika olarak üyelerimizin özlük haklarını iyileştirmenin yanı sıra sosyal anlamda etkinlikler yapmak çok önemlidir. Biz de sendika olarak sosyal etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz’ dedi.

 

İl Mili Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında Denizli deki eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İftar programına katılan Genel Başkan Yardımcısı Şükrü KOLUKISA yaptığı konuşmada 3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon kamu görevlisi emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme sürecinden bahsetti. Kolukısa, ‘ sendika olarak hükümetle yüzdelik zam artı taban aylığı ile refah payı artı enflasyon farkı teklifleriyle masaya oturacağız. Bunlara ilave olarak Toplu Sözleşme teklif paketimizde, aile yardımı artışı, vergi adaleti, fazla çalışma ücretleri, yemek, yiyecek, giyim, ulaşım ve kreş yardımları ile kadın ve engellere yönelik taleplerimiz yer alacak’ dedi.

Kılık-kıyafet serbestliğinden de bahseden Kolukısa; kılık- kıyafet özgürlüğü için bir an önce yasal zemini oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kolukısa Eğitim-Bir-Sen’in sadece ulusal değil küresel anlamda etkinlikler yaptığını bunun en iyi örneğinin ‘Mazlumlar İçin İnfak Vakti’ kampanyası olduğunu, bu vesileyle dünya mazlumlarına el uzattıklarını anlatarak, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ramazan ayı paylaşma, dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Bu çerçevede, sendika olarak, ‘Mazlumlar İçin İnfak Vakti’ kampanyası başlattık. Suriye’den ülkemize sığınan Kürt, Türkmen ve Arap kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Onlara, büyük ve kadim bir medeniyetin müntesipleri olarak ensar-muhacir dayanışması içinde sahip çıkmaya devam etmeliyiz’dedi.

İftar programı dua yapılarak sona erdi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen