Haber
2014-03-09 09:04:58
Denizli'de Ahde Vefa Buluşması

DENİZLİ’DE AHDE VEFA BULUŞMASI

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi, Denizli’de sendika şubesinin ilk kurucuları, daha önce başkanlık yapmış emektar ağabeyleri, yönetim kademelerinde bulunmuş fedakâr üyeleri, sendikanın mihenk taşı olmuş eskimez değerleriyle “Ahde Vefa” toplantısı gerçekleştirdi.

 

Şube Başkanı toplantıda yaptığı konuşmada; ”Eğitim-Bir-Sen, darbe artığı sosyolojik bir mirasın içinden şair duyarlılığı ile sökün edip çıkarak, doğru insanların elinde geleceği doğru yerde tayin etmenin en büyük semeresidir. Toplumsal sancıları kendi beden ülkesi gibi içinde hisseden millet şinas adamların attıkları ilk adım, bugün demokrasiye ket vurmaya kalkan elitlerin eline uzanan demir bir bilek, halkın tercihini yok sayıp siyaseti vesayete kurban etmeye hazırlanan dar kafaların önünde bir ufuk, milleti suni fay hatlarıyla bölüp demokrasinin gelişmesi millet iradesinin güçlenmesine kota koymaya çalışanlara karşı sivil bir sigortadır.

 

 

Cumhuriyeti ülkeyi yönetme biçimi değil rantı dağıtma biçimi olarak görenlerin elinde mağdur, kılığına ve kıyafetine tahakküm koyanların elinde mazlum olanların artık kendi problemlerini kendi eylem ve söylemleriyle çözebileceği emek, ter ve gözyaşıyla alaşımlı kavi bir kurumları var. Ve bugün burada bu kurumun ilk mayasını vuran değerli ağabeylerimiz var. Mazlum ve mağdurluğumuzu gücümüzün gölgesinde mağrurluğa dönüştürmeden medeniyetimizin bize tevarüs ettiği manevi ilkelerin kılavuzluğunda milletimize hizmet etme borcumuz var. Bu sorumluluğu bugün devralan bizler geçmişle gelecek arasında bir köprü, kök ve dal arasında bir bağ olma yolunda geçmişin imbikten süzülmüş tecrübesiyle geleceğin heyecan ve enerjisini bugün burada buluşturmuş olmaktan dolayı bahtiyarız. Burada olan tüm ağabeylerime ve yol arkadaşlarıma yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Denizli’de sendikacılığın duayenlerinden biri olarak kabuledilen, Sendikada uzun bir dönem başkanlık yapan Halit Ortaköy’de yaptığı konuşmada: “ Denizli’de eski dostlarla ev bellediğimiz bu mekânda eski hatıralara gark olmamak elde değil. Bu şehirde sendikacılık adına cefa çekmiş tüm değerli insanlarda ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet, hayatta olanlara huzur ve afiyet temenni ediyorum.

 

İnsanın kaygıları toplumsalsa davası da muhakkak evrenseldir. Biz kadim bir medeniyetin ardılları olarak insanı inşa etmek, toplumun kalibresini yükseltmek, medeniyete uzanan dev hamleleri mümkün kılmak gibi amaçlarımız olmalıdır.

Bir ülkede yönetim erkinin meşruluğu halkın kendi çizdiği yolda ilerlemesinin ve tercihlerinin değer bulmasının en net resmidir. Meşru olmayan yönetim en kestirme dille vesayettir. Vesayetin resmisi, postallısı, sivili, bürokrasisi toplum için hep aynı yıkıcı sonuçları doğurur.

 

 

İşte bugün ülkenin tüm temiz yurttaşları için bir şemsiye, dünyanın tüm mazlumları için korunak, hakkı yenen tüm mağdurlar için büyük bir dayanak olan Eğitim-Bir-Sen gibi kurumlar var. Bu kurumların iri, diri ve etkin tutulması hepimizin boynunun borcudur.  Bu hatırlatmayla böylesi güzel bir ortamı bize hazırlayan, bu dost meclisini yeniden bir araya toplayan şube yönetimimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda eski arkadaşlar hatıralarını yâd ederek, anılarını anlattılar ve sendikanın Denizli’de geçirmiş olduğu serüvene bir nebze ışık tuttular.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen