Haber
2016-02-17 09:06:00
Denizli Teşkilatmız Büyük Türkiye Buluşmasında

 DENİZLİ TEŞKİLATIMIZ BÜYÜK TÜRKİYE BULUŞMASINDA

 

Eğitim-Bir-Sen Teşkilatının Büyük Türkiye Buluşması, kuruluşunun 24. Yıl dönümünde Antalya’da gerçekleştirildi. Büyük Türkiye buluşmasına Eğitim-Bir-Sen Denizli teşkilatımız da tam kadro katıldı.

Büyük Türkiye buluşmasına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, eğitim alanında faaliyet gösteren 15 farklı ülkenin eğitim sendikalarından 36 temsilcinin ve Teşkilatın 81 il ve ilçelerinden gelen Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, temsilci vekilleri, kadın komisyonları ile 3000’e yakın kişinin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilen Büyük Türkiye Buluşmasına  Denizli Eğitim-Bir-Sen teşkilatı da tam kadro katıldı.

Büyük Türkiye Buluşmasında konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, herkesin özgürce, kardeşçe ve insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesinin mücadelesini verdiklerini ifade ederek, “Bunu sadece kendi ülkemiz için değil, tüm dünya insanları için talep ediyor ve bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak ilkelerinin, sendikacılığı sadece söylemler üzerinden değil, aynı zamanda eylemler üzerinden de yürütmek olduğunun altını çizen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yükün yalnız taşınamayacak kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Bu anlayışla, yurt dışı sendikal iş birliklerini misyonumuzun bir parçası olarak gördük. Sendikal mücadeleye, emeğin hak arayışına, insanın özgürlük reflekslerine dair uluslararası düzlemde de yeni bir soluk üretmek zorundayız. Dünyanın farklı ülkelerindeki eğitim sendikalarıyla, eğitim ve iş birliği anlaşmaları imzalama, tecrübe paylaşımı kulvarları oluşturma çabamız sürüyor. Son üç ay içinde Moritanya’dan iki, Senegal’den iki ve Fas’tan bir eğitim sendikası olmak üzere toplamda beş sendikayla ‘eğitim ve iş birliği anlaşmaları’ imzaladık. Yeni anlaşmalarla eğitim ve tecrübe paylaşım ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz.”

21/22 Şubat tarihinde gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurul’da, yönetim sorumluluğunun ve üretim görevinin kendilerine tevdi edildiği günden bugüne bir yıl geçtiğini hatırlatan Yalçın, bir yıllık süreçte, Genel Kurul’da onaya sundukları vizyon belgesinin gereklerini teker teker yerine getirdiklerini belirtti.

“Eğitim sisteminden ekonomik düzene, siyasal sistemden diplomatik ilişkilere, her alanda yüksek donanıma sahip bir özne, taraf olarak sahadayız. Milletin birliğinin ve beraberliğinin teminatı olmaya, sahada kalmaya devam edeceğiz”.

Yeni anayasada sendikal hak ve özgürlüklerin en geniş biçimde yer almasını sağlamak ve örgütlenmenin önünde var olan engelleri ortadan kaldırmak için mücadele edeceklerini belirtti.

Darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmeliğini uygulamakta direnen mülki idare amirlerini, temel hak ve özgürlüklere, sendikal haklara saygılı olmaya, riayet etmeye davet ediyoruz. Söz konusu mülki idare amirleri, sendikal eylem kararları konusundaki AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda hareket etmeli; kamu görevlilerinin kılık ve kıyafetiyle uğraşmak yerine halka hizmet etmeyi düşünmelidir.

 

Yaşasın birliğimiz, dayanışmamız ve mücadelemiz

Eğitim-Bir-Sen’in varlığıyla, büyüklüğüyle, fikirleri, tepki ve teklifleriyle Türkiye’de ötekileştirmeye karşı çıktığını, teröre, vesayete, darbeye ve darbecilere karşı ortak duruşun simgesi olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Genel Başkan Ali Yalçın’ın ardından, yabancı ülkelerin eğitim sendikaları temsilcileri de birer selamlama konuşması yaptı.

Programın ikinci bölümünden oluşan Eğitim-Bir-Sen ‘Örgütlenme’ temalı kısa film yarışması ödül töreninde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Programın üçüncü bölümünde 81 ilden katılan Kadınlar Komisyonu Türkiye Buluşması yapıldı. Buluşmada, Malezya Eğitim Organizasyonu Başkan Vekili Satinah Syed Salleh, Avrupa’da Filistinli Öğretmenler Birliği Genel Başkanı Yosra Saed Agıl, İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Doç. Dr. Emel Topçu ve Aktivist Zeynep Alkış’ın konuşmacı olduğu bir panel de düzenlendi.

Programın son bölümünde ise 32. Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Türkiye ve dünyadaki gelişmelerin değerlendirildiği toplantının açılında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi, müfredat, yeni anayasa, darbe kalıntısı mevzuat, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, öğretmen açığı, istihdamda güçlük çekilen yörelerde yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmesi, İLKSAN, yetim projesi, uluslararası faaliyetler ve mültecilere yardım başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulunarak Büyük Türkiye buluşması sona erdi.

Büyük Türkiye Buluşması ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi, 24 yıllık tarihi boyunca Türkiye’de milli iradenin güçlü ve ülke idaresinin temel tayin edici gücü olması doğrultusunda milletin en gür sedası olmuş; milli iradeye yönelik bütün tehditler karşısında dik durmuş, milletin bağrından neşet eden bir yapı olarak, milletin safında, milletin haykırışlarının tercümanı olmuştur. Bugün de milli ve sivil bir anayasa, darbe dönemlerinin ağır havasını değil, demokratik dönemlerin özgür havasını taşıyan bir anayasa için yine öncülük etmekte, milletin talep ve beklentilerine tercüman olmaktadır’ şeklinde sözlerini tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen