Haber
2014-04-28 10:05:11
Çal İlçesindeki Okulları Ziyaret Ettik

ÇAL İLÇESİNDEKİ OKULLARI ZİYARET ETTİK

 

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, Başkan yardımcılıları Bumedyen Altıntaş ve Halil Akpınar ile birlikte Çal İlçesindeki okulları ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi. Bir süredir ilçeleri gezen, ilçelerde hizmet üreten eğitim çalışanlarıyla istişare toplantısı yapan, eğitimcilerin sorunlarını dinleyen, önerilerini alan, eleştirilerine kulak veren Eğitim-Bir-Sen Denizli İl yönetiminin bu seferki durağı Çal idi.

 

 

Konu hakkında açıklama yapan Şükrü Kolukısa “Çal’da eğitim çalışanlarıyla bir araya geldik. Genel Yetkili Sendika olarak geçen yıl toplu sözleşme masasında elde edilen 77 sosyal ve ekonomik kazanımla birlikte 55 hukuki kazanımın detaylarını eğitim çalışanlarıyla paylaştık. Öğretmenleri sürekli tedirgin eden rotasyon uygulamasına sendika olarak kesinlikle karşı olduğumuzu, eğitimin verimliliğini düşüren bu tür asparagas haberlere itibar edilmemesini ifade ettik. Milli Eğitim Bakanlığını bu yaz itibariyle uygulayacağı yeni dönem okul yöneticilikleriyle alakalı sorularına cevap verdik. Sendika olarak mevcut yöneticilerin bilgi, birikim ve tecrübelerinin kesinlikle zayi edilmemesini önemsediğimizi belirttik. Temsiliyet sıkıntısı çeken, ikna becerisi olmayan, mesleki şevki kalmamış, öğretmen ve öğrenci nezdinde saygı uyandırmayan yöneticilerin yerine daha nitelikli genç eğitimcilere yer açılarak değişim ve dönüşümün neticesinde gelişimin ancak elbirliğiyle yapıcı tavır ve tutumlarla mümkün olabileceğini savunduk.

 

 

Eğitim-Bir-Sen olarak insanı inşa etmeyi, medeniyet değerlerimizi çocuklarımıza benimsetmeyi, kültürel mirasımızı gençlerimize kanıksatmayı ideal olarak benimsediğimiz için tüm taleplerimizin ardında da, tüm destek verdiğimiz değişimlerin altında da, sivil inisiyatifi savunup vesayete dik duruşumuzun künhünde de, yaptığımız tüm istişarelerde de hep aynı amaç, hep aynı heyecan, hep aynı umut mevcuttur.

                                                                                              Şükrü Kolukısa

                                                                                  Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen