Haber
2014-02-18 09:04:56
Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Projelerini Eğitim-Bir-Sen

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KAZIM ARSLAN’DAN EĞİTİM-BİR-SEN’E ZİYARET

               

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan beraberindeki heyetle Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Ziyaret esnasında kısa bir giriş konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, Kazım Arslan’a ve çalışma arkadaşlarına Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’i tanıttı. Memur-Sen’in şuan en büyük sivil toplum kuruluşu olmasının yanı sıra Toplu sözleşme masasında on bir iş kolunun onunda yetkili sendika sıfatıyla tüm kamu çalışanlarını temsil ettiğini belirtti.

 

Eğitim-Bir-Sen’in 1992 yılında şair-yazar Mehmet Akif İnan tarafından kurulmuş; mayasını şair inceliğinden ve Anadolu dervişliğinden almış halkının milli manevi kodlarıyla tam uyumlu bir sendika olduğunu vurguladı. Üyelerinin özlük haklarının yanında, mesleki gelişim kaydetmeleri için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Sendikacılığı bunlardan ibaret görmeyip akademik verilerle örülmüş, kültürel mirasına sahip çıkan, demokratik refleksleri gelişmiş bir sivil toplum bilinciyle destekli bir sendikal anlayışı sürdürme kaygısı taşıdıklarını ifade etti.

 

Son günlerde ülkenin içinde bulunduğu durum karşısında ise sivil inisiyatifin yetkilendirdiği meşru siyaset dışında vesayetçi her türlü girişim ve oluşuma karşı olduklarının altını çizdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan’da: Kendilerini kabul ederek, projelerinden bahsetme fırsatı verdikleri için Eğitim-Bir-Sen’e teşekkür etti. Sosyal, ekonomik, mimari, ulaşımdan sağlığa kadar her alanda halka hizmet için yola çıktıklarını, her kesimle buluşmak, herkesten oy istemek düşüncesiyle tüm halkı kucaklamak istediklerini belirtti.

 

Denizli halkının bu seferde kendilerine şans vermesi halinde daha az maliyetlere, daha kaliteli hizmetler sunmak, çeşitli yatırımlar yaparak istihdamı artırmak, dar gelirli insanlar için çeşitli sosyal politikalar uygulamak istediklerini belirtti.

 

Eğitim-Bir-Sen yöneticilerinin ve üyelerinin sorduğu sorulara da cevaplar veren Kazım Arslan verilen bu fırsat dolayısıyla teşekkür ederek, ziyaretini nihayetlendirdi.

 

                                                                                                                     

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen