Haber
2014-03-24 09:05:00
28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

Eğitim-Bir-Sen’nin vermiş olduğu mücadele ve yaptığı hukuki girişimlerin sonucu 28 Şubat mağduru birçok insanımız mesleğine geri dönmüştü. Bu vesileyle Denizli’ye atanan öğretmenlerle Şube Başkanı Şükrü Kolukısa ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Fatma Rüveyda Balkan sendikaya davet ederek bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Toplantıda Şube Başkanı Şükrü Kolukısa “28 Şubat sürecinde siyaset için kriz, toplum için kanayan bir yara olan başörtüsü zulmü birçok insanımızın mesleğinden atılmasına,  görevini bırakmak zorunda kalmasına, zor şartlar altında hiç kimselere anlatamadığı buhranlarıyla bir çıkış yolu beklentisiyle “öteki” olarak çalışmak zorunda kalmasına sebep olmuştu. Eğitim-Bir-Sen, tüm bu mağdur edilmiş mesleği elinden alınmış, geleceği çalınmış insanlarımızın kaybolan bu yılları geri veremese de mesleklerine geri dönmelerini sağlayarak ahlaken açık olan bu zulmü hukuken de tescilleyerek sendika olmanın hakkını vermiştir” dedi.

 

Kadınlar Komisyonu Başkanı F.Rüveyda Balkan’da “28 Şubat sürecinde sırf inancından dolayı zulme uğrayan bir sürü insan oldu ve en ağır bedeli maalesef başörtülü kadınlar ödedi. Bu gün bu zulümlere dur demiş; kamuda kılık kıyafet serbestliğini fiilen getirmiş, geçmişin hesabını sormak için davalara müdahil olmuş bir sendikamız var. Bu zulümlere karşı daha kavi refleksler vermek için daha çok örgütlenmeli ve daha çok eğitim çalışanı kadın üye kaydetmeliyiz” dedi. Bu amaç için kadınlar komisyonu olarak haftalık okul gezileri tertip ettiklerini belirtti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen