Denizli 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen'de Geniş Katılımlı İl Divanı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa Denizli Şubesi tarafından düzenlenen programlara katıldı.

Denizli 1 ve 2 No’lu Şubelerin Kadınlar Komisyonları ile kahvaltıda buluşan Kolukısa; kadın örgütlenmelerinin geleceğe dair önemine değinerek, “Kadınlarımız eli ile daha da büyüyecek emekleriyle birçok sorun çözülecektir.” ifadelerini kullandı.

Ardından Eğitim-Bir-Sen Çivril İlçe Temsilciliği’nin açılış programına katıldı. Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanları ve üyelerinin katıldığı açılış programında konuşan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş; “Her bir sendikaya masanın gözünde bir çekmece ayrılarak başlayan sendikal mücadele, bugün büyüyerek, güçlenerek ilçelerimizde de hizmet binası açabilecek duruma gelmiştir. Hizmet binasının üyelerimize, teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Vural; hizmet alanları farklı olsa da aynı amaca hizmet ettiklerine değinerek, hep birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum ifadelerini kullandı.

Hizmet mekanları makam odalılarımız değil, hizmet üretmek için yeni imkanlarımız diyen Kolukısa, “yenileyerek ve yenilenerek daha sağlam temeller üzerine hizmetlerimizi inşa ederek emin adımlarla yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” dedi.

Ardından 1 ve 2 No’lu şubeler tarafından Kırçiçeği Sosyal Tesislerinde düzenlenen geniş katılımlı Genişletilmiş İl Divanı Programı’na katıldı.

Deski Genel Müdürü Mahmut Güngör, Abdullah Gül Üniversitesi Doğa Yaşam Fakültesi Dekanı Alaattin Şen, Şube Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, İlçe Başkanları, işyeri temsilcileri ve üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş; “Ülkenin karanlık günlerden geçtiği, korku ve zulmün kol gezdiği; inanca, insanca yaşamaya tahammül dahi edilemediği günlerde; zulme karşı hakkı haykırmak, zalime karşı ‘adalet’ düsturuna inanmış birkaç güzel insan; Eğitim-Bir-Sen ile tüm Anadolu’yu saran bir iradenin çelikleşmiş gövdesini oluşturmuştur.” ifadelerinde bulundu. Siyasi iklimi fırsata çevirmek isteyenlerin olduğuna değinen Öselmiş, 90 yıllarda kurdukları korku imparatorluklarını, baskı ve zulüm ortamını yeniden filizlendirmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, yerel seçimlerden sonra belediyelerde üyelerimize uygulanan baskı ve yıldırmanın karşısında bizim olacağımızın bilinmesi gerekir” dedi.

Kazanımlar ile hem üyesine hem de ülkesine kazandıran bir teşkilat olduklarına değinen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Baysal, Dayatmacı anlayışa karşı Eğitim-Bir-Sen’in özgürlükçü bir ortamın sağlanması için sorumluluk aldığına, bu uğurda emek veren, ter kıtan bir teşkilat olduklarına değindi.

Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa; “Bizim sendikacılığımız her ne kadar üyemizin özlük ve mali haklarını iyileştirmek olsa da bununla yetinemeyiz.” Ülkedeki bizim gibi insanların çok daha derin meseleleri olmalı diyen Kolukısa, çalışma hayatının geleceğini de garanti altına alacak istikrarı, güvenceyi ve milletin değerlerini yaşatmayı, eğitimin geleceğini kurmayı da kurgulamayı da kendimize hedef olarak belirlemeliyiz. Biz sadece sendika olarak değil, dünya mazlumları için iyiliğin iş gören elleri olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kolukısa, “Üniversite kampüslerinin sınırları var ama rektörlerinin sınırları olmadığını,  bunun da birçok keyfi uygulamayı beraberinde getirdiğini, örgütlenmenin önünde ki en büyük engelinde keyfi uygulamalar olduğundan bahsetti. Vizyon Belgesine de değinen Kolukısa, haklı bir beklenti oluşturdu ama hala somut bir şeyler yok. Artık eyleme geçme, somut adımlar atma vaktidir.

Hala kıl, tüğ ile uğraşan küçük hesapların peşinden koşan bürokratların olduğundan da bahseden Kolukısa, sakal, bıyık, pantolonun kumaşı gibi terzilik ve berberlik özentisi bürokratlara seslenerek,  öğrencinin istediğini giymeye hakkı varken, eğitim çalışanlarının ne giyeceğine kılıf biçilmesi doğru bir yaklaşım değildir. Eğitim-Bir-Sen olarak 5 yıldır sürdürdüğümüz eylemlerimiz ile aslında bu yönetmeliğin sonu gelmiştir diyen Kolukısa, “gelin tarihin çöplüğüne attığımız bu yönetmeliği gömün” dedi. Kolukısa; Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitim çalışanlarına mali, özlük ve sosyal haklarında bir kazanç, şiddet konusunda koruyucu tedbirler getirmeyecekse, edebi methiyeler düzen bir metinden öteye geçemeyecektir.” dedi.

Program, Denizli 1 No’lu Şube tarafından düzenlenen Voleybol Turnuvasında başarılı olan takımların kupa töreni ile sona erdi.