Denizli 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Pakistan'da Yetime Uzanan El Oldu

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, İHH ve Eğitim-Bir-Sen tarafından yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ve 20 Şube başkanından oluşan heyet ile Pakistan’da kurulan yetimhaneleri ziyaret etti. Burada kalan yetim çocukların eğitimini yakından inceleyen Öselmiş, onlara beraberindeki heyet ile birlikte çeşitli hediyeler verdi.

Pakistan’ta ümmet geleceği adına çok büyük bir faaliyet yürütüldüğünün altını çizen Öselmiş, "Haripur'daki Bursa Emir Sultan ve Dar-ül Erkam Yetimhanesinde 624 erkek, Sargodha'daki Khubaib Girls Yetimhanesinde 191 kız, Azad Keşmir Muzafferabad'daki Khubeib- Rara Yetimhanesi'nde 167 erkek yetim ile Pakistan genelinde İHH tarafından bakımı üstlenilen Skardu'da 96 erkek, Rumi'de 22 erkek, Muzzafargarh'da 96 erkek ve MSAL'da 25 kız yurtlarında kalan toplamda bin 221 yetim çocuğa barınma, eğitim-öğretim imkanı sağlanmaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öselmiş; “Ortağı olduğumuz proje kapsamında yapılan faaliyetleri hem yerinde inceledik hem de daha fazla yetime ulaşmak için farkındalık oluşturmaya çalıştık. Savaş ve çeşitli nedenler ile yetim kalan binlerce çocuğa kucak açılan bu yurtlarda aile sıcaklığında imkanlar sunulduğunu gördük. Şartlar ne kadar zor olsa da imkanlar ne kadar kısıtlansa da, mesele bir mazlumun gönlüne dokunmak olunca asırlık medeniyetin dava erlerinin neler başarabileceğine şahitlik etmiş olduk” dedi.

‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ şiarıyla hareket ettiklerini belirten Öselmiş; “medeniyet havzamızı, gönül coğrafyamızı kendi öz kimliğimizden ayırmadan hareket etmekteyiz. Dünyanın dört bir tarafına İHH ile birlikte yaptığımız projeler ile temas etmekte, orada bulunan mazlum ve mağdurlara el uzatmaktayız. Yetim Projesi ile de 2018 yılında 8.000 okul ile Türkiye ve dünya genelinde 24 bine yakın yetime el uzatarak, onların yalnızlığına bir nebzede olsa ortak olmaya, başını okşamaya, gözyaşlarını dindirmeye çalıştık. Çocuklarımıza almayı değil vermeyi, paylaşmayı aşılayarak değerlerimizi yaşatma, onları hayata insani değerleri ön planda olan birer birey olarak yetiştirme gayesi ile projeyi de daha geliştirme gayreti ile toplumsal sorumluluğumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Heyet, Keşmir Eğitim ve Teknoloji Bakanı Dr. Mustafa Beşir Abbasi, Türkiye Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ve Türkiye’nin yurtdışında eğitim faaliyetlerinin öncüsü olan Maarif Vakfı Okullarını ziyaret ederek çeşitli istişarelerde bulundu.