Denizli 1 Şubesi

Genişletilmiş İl Divanı Programını Gerçekleştirdik.

Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda 2 No’lu Şubemiz ile birlikte düzenlediğimiz Genişletilmiş İl Divanı programımız bereketin ve heybetin göstergesiydi.

Genişletilmiş İl Divanı Programına, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet SUBAŞIOĞLU, DESKİ Genel Müdürü Mahmut GÜNGÖR, Memur-Sen Hizmet Kollarımızın Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Burdur Eğitim-Bir-Sen Başkanımız Murat BULUT, İlçe Mili Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Başkanlarımız ve teşkilatımızın uç beyleri iş yeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Programda konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanımız Feyzullah ÖSELMİŞ; “Memur-Sen’in Besmelesi olarak kurulan Eğitim-Bir-Sen; dünden bugüne, bugünden yarına taşınacak büyük medeniyetin öncüsü; istikameti hak, kılavuzu adalet, yükü insanlık olmuş, kutsal davamızın en büyük savunucusu olmuştur.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen, sağına yaslanıp ondan, soluna yaslanıp bundan olmamıştır

Şube Başkanımız, Eğitim-Bir-Sen, sağına yaslanıp ondan, soluna yaslanıp bundan olmayan; inancı, fikriyatı, yaşam tarzı ne olursa olsun insan odaklı değer üreten; bir kesimin değil, her kesimin mücadeleci ruhu olmuştur.

Her zaman milli duruşunu korumuştur

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, üyesi için mücadelesini sürdürürken, ülkesi için de doğru tavır alarak, ülkenin birliği, dirliği ve menfaatleri doğrultusunda her zaman milli duruşunu korumuştur.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen gün ağarınca ortaya çıkanlardan olmamıştır

15 Temmuz darbe görünümlü işgal gecesinde; gün ağarınca ortaya çıkanlardan değil, gün ağarana kadar en çetin mücadeleyi verenlerden olmuştur. Tarihten esen rüzgârlarla dalgalandırdığı bayrağını savunmaktan, şehit ve gazi olmaktan geri durmayacağını göstermiş; kutsal değerleri için kendini feda etmenin ilahi hazzına varmış, ülkenin aydınlık bir sabaha kavuşmasının şükrünü hep birlikte yaşamıştır.

Dünün Hayır’cıları bu günün Evet’çilerinden olmadık.

28 Şubatta zulme karşı haykıran da, FETÖ ihanet çetesine karşı en net tavrı sergileyen de yine biz olduk. Dünün hayırcıları bu günün evetcilerinden olmadık. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için o gün ne dediysek bu gün hala oradayız. Ülkenin önüne bariyerler çekmedik, barikatlar kurmadık; ön alan, yol açan olduk.” dedi.

Program da konuşan Genel Başkanımız Ali YALÇIN, “eğitim çalışanlarının özlük, sosyal ve mali haklarının geliştirilmesi ve artırılmasının yanı sıra ülkenin demokratikleşmesi için de çalıştıklarını belirtti.

 “Hem üyelerimizin, eğitim çalışanlarının özlük haklarını geliştirmenin hem de ülkemizin demokratikleşmesi ve vesayetin demokrasi üzerindeki gölgesinin tamamen bertaraf edilmesi için çaba gösteriyoruz.”

“Enflasyon farkı tazminatı hesaplanarak kamu görevlilerine ödenmelidir”

Kamu görevlilerinin maaşlarında yaşanan reel kayıplar telafi edilmelidir. Bunun için, 2019 Ocak ayı maaşlarıyla birlikte, 2018 yılında gerçekleşen reel gelir kaybını tazmin etmeye yönelik enflasyon farkı tazminatı hesaplanarak kamu görevlilerine ödenmelidir. dedi.

“Ya dalga kırdık ya da yeni bir dalga kurduk”

Kayıplara son verdiklerini, kazanımları artırdıklarını kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasaklara karşı çıktık, özlük ve özgürlük mücadelesi verdik. Ya dalga kırdık ya da yeni bir dalga kurduk.

56 ülkeden 78 sendika ve bir bölgesel örgüt ile iş birliği protokolü imzaladık

5 kıta, 37 ülke, 45 sendika ve iki bölgesel eğitim örgütünü ziyaret ettik; 5 kıta, 77 ülke, 94 sendika ve dört bölgesel eğitim örgütünü misafir ettik. 56 ülkeden 78 sendika ve bir bölgesel örgüt ile iş birliği protokolü imzaladık. Tarihine ve inanç değerlerine bağlı entelektüel birikimimizi, sınırları aşan ufkumuzla bilinç, eylem ve söyleme dönüştürerek, yeni bir dünyayı, yeni bir paradigmayı kurmanın alın ve akıl terini dökerek yolculuğumuzu sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Gelir vergisinde oran yüzde 15’te sabitlenmeli”

Yalçın, kamu görevlilerinden alınan gelir vergisinde oranın yüzde 15’te sabitlenmesi gerektiğini dile getirerek, vergide oranın değil matrahın yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. 

“Tek satıcılı, üç alıcılı pazarlık olmaz”

Yeni bir hükümet sistemine geçildiğine işaret eden Yalçın, Türkiye kendine kambur olan, hedeflerine fren koyan, sivil siyasi zemini cuntalarla boğan, riskler üreten sistemden vazgeçti. Her yenilik fırsat ve imkan kadar risk de üretir. Yasama organının konumu, yürütmenin şeması, kuvvetler ayrılığının işleyiş biçimi sil baştan değişti. Muhataplarımız da değişti. Yürütme tek kanatlı, toplu sözleşme masası ise üç taraflıdır. Bu çelişkiyi gidermek gerek. Tek satıcılı, üç alıcılı pazarlık olmaz. Siyaseten yetkili olanla sendikal olarak yetkili olan baş başa, eşit taraf statüsüyle masada olmalı, pazarlık yapmalıdır. Nasıl muhalefetteki siyasi parti masaya oturamıyorsa, yetkili olmayan konfederasyon ve sendikalar da masayı dışarıdan takip etmeli fakat masada koltuk işgal etmemelidir" diyerek sözlerini tamamladı.

Program Genel Başkanımıza hediye takdimi ve şube yöneticileri, ilçe başkanlarının katılımıyla düzenlenen özel toplantıyla sona erdi.