Denizli 1 Şubesi

Bosna-Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu binasının açılışına katıldık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bosna-Hersek’teki sendikal çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Bosna-Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’nun yeni binası, Genel Başkan Ali Yalçın, Bosna-Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı İsmet Bayramovic ve konfederasyona bağlı sendikaların başkanları, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, TİKA Genel Başkan Yardımcısı Birol Çetin, TİKA Saraybosna Koordinatörü Ömer Faruk Alımcı, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan’ın katılımıyla hizmete açıldı.



 

Burada bir konuşma yapan Yalçın, mevcut küresel sistemi eleştirerek, tüm politikaları, emek hareketlerini zayıflatmak üzere yönlendirmiş bir küresel düzende yaşadıklarını, sermaye sınıfının kendi amaçlarına ulaşmak için stratejilerini herkesin yararınaymış gibi, yeni kavramlarla süsleyerek çalışanlara gizli bir tuzak dayatmaya çalıştığını ifade etti.

Dünyada her geçen gün yeni sorunlarla karşılaşıldığını, bu nedenle mücadele hatlarının yeniden tahkim edilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, bu mücadelenin kazanılması için en etkili yolun dayanışma olduğunu kaydetti.



 

Türkiye ve Bosna-Hersek ilişkilerine de değinen Yalçın, “Herkesin bildiği gibi Bosna-Hersek, Türk halkının tümü için çok özel bir anlam teşkil etmektedir. Bizim dostluğumuz ve kardeşliğimiz çok eski bir tarihe dayanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı her zaman Bosna-Hersek halkının yanında olmuştur. Bugün, Saraybosna’da, Boşnak kardeşlerimle birlikte olmak, beni çok mutlu etmektedir. Bosna-Hersek halkı hep kalbimizde var olacaktır” dedi.

Bosna-Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı İsmet Bayramovic ve konfederasyona bağlı eğitim sendikasının Genel Başkanı Selvedin Satorovic, Genel Başkan Ali Yalçın’a, verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, bir plaket ve teşekkür sertifikası takdim etti.

Açılış töreninin ardından, ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Bosna-Hersek ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilere vurgu yapan Bayramovic, TİKA’ya, Memur-Sen’e ve Hak-İş’e binalarının yenilemesinde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.



Ziyaretler

Memur-Sen heyeti, daha sonra, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Genel Başkan Ali Yalçın, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ile görüştü. Ziyaretlerde Bosna-Hersek’teki gelişmeler ve ortak çalışma alanları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Yalçın, TİKA’yı da ziyaret etti.

Yalçın, İsmet Bayramovic ve Mahmut Aslan ile birlikte, Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ve müzesini ziyaret etti. Heyet, daha sonra Bosna Hersek Cumhuriyeti Başkanlık Konseyi üyesi Bekir İzzetbegoviç ile bir araya geldi. Heyetler, fikir alışverişinde bulundu. İzzetbegovic, Türkiye’den gelen sendikacıları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirirken, Ali Yalçın, Bekir İzzetbegovic’e kabul için teşekkür etti.

Aliya’nın, dönemin şartlarında göstermiş olduğu mücadele ve kararlılığın yalnızca Bosna-Hersek halkı için değil, tüm İslam dünyası için örnek teşkil ettiğini belirten Yalçın, “O hem bir dava adamı hem de bir entelektüeldi. Tüm bu nedenlerle Aliya İzzetbegoviç bizim ilham kaynağımızdır.  Bosna-Hersek ve Aliya, Erbakan Hocamız ve arkadaşları için her zaman çok büyük önem teşkil ediyordu. Bizim için de son derece kıymetli bir yere sahip” şeklinde konuştu.