Denizli 1 Şubesi

Mavi Marmara'nın susması vicdanın susmasıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Mavi Marmara’yı unutmak, Mavi Marmara’yı susturmak demektir. Mavi Marmara’nın susması, vicdanın susması, fıtratın, insanlığın susmasıdır” dedi.

Ali Yalçın, Kudüs ve Filistin’de yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Özgür Kudüs yürüyüşüne katıldı. İHH’nın İstanbul’da düzenlediği ve pek çok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de destek verdiği yürüyüş Tünel’den başlayıp Galatasaray Lisesi önünde sona erdi.


Burada bir konuşma yapan Yalçın, 7. yılı geride bırakılan Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenler için kahraman şehitler ifadesini kullanarak rahmet diledi. Mavi Marmara şehitleri gibi, Mavi Marmara davasını da unutmayacaklarını vurgulayan Yalçın, “Emperyalistler, Siyonistler ve dostları istiyorlar ki,  Mavi Marmara unutulsun, konuşulmaya korkulsun ve utanılsın. Bu amaçla bir intikam planı içerisinde çirkin bir algı operasyonu sürdürülüyor. Mavi Marmara’yı unutmak, Mavi Marmara’yı susturmak demektir. Mavi Marmara’nın susması, vicdanın susması, fıtratın, insanlığın susmasıdır” şeklinde konuştu.



 

Mavi Marmara antiemperyalist bir reddiyedir

Filistin’in farkında olmadan yalnızlığa terk edildiğini ifade eden Yalçın, İsrail’in işgalci politikalarının da göz göre göre hayata geçirildiğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim vaatlerinden birinin Kudüs’ün İsrail’in başkenti olacağı yönünde olduğunu hatırlatan Yalçın, “Mescid-i Aksamız her gün Siyonist postallarca kirletiliyor, arkeolojik kazı adı altında yıkılmak isteniyor. Kudüs’te ezanlar susturuluyor. Yerleşimci politikasıyla Kudüs parsel parsel işgal ediliyor. Hz. Peygamber’in, Hz. Ömer’in, Sultan Selahaddin’in emaneti Kudüs, her geçen gün bir İsrail kentine dönüştürülüyor” ifadelerini kullandı.


 

Ülkelerin Filistin davasını omuzlamaktan kaçındığını dile getiren Yalçın, Filistin ve Kudüs’ün ümmetin onuru olduğunu kaydederek, “Mavi Marmara, küresel emperyalizme antiemperyalist bir reddiyedir. Herkesin suspus olduğu bir dünyada ‘kral çıplak’ diye haykırmaktır. Küresel istilaya, istilacı İsrail’e karşı insanlık onurunun yücelmesidir. Bu nedenle etkisi o günle sınırlı kalmamış, hâlâ devam etmektedir” diye konuştu.



 

Yıldırım: Bütün mazlumlara sahip çıkacağız

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Ramazan ayında yürüyüşe katıldıklarından dolayı Filistin sevdalılarına teşekkür etti. Kudüs’teki ezan yasağına değinen Yıldırım, “Ezanı susturmaya karar vermişler. Ezanı susturuyorlar hem de Mescid’i Aksa’da. Allah sizin dilinizi, elinizi kurutsun! Bütün dünya bizi yalnız da bıraksa bizler, Doğu Türkistan’a, Moro’ya, Keşmir’e, Suriye’ye, Irak’a ve Libya’ya sahip çıkmaya söz veriyoruz” dedi.