Denizli 1 Şubesi

Erbakan demek istikamet ve öz güven demektir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, vefatının altıncı yılında eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını ifade ederek, “Erbakan Hocamızın bize bıraktığı en büyük miras, dava adamlığıdır, adanmışlığıdır. Bizlere bu yönüyle yol gösterici oldu. Erbakan demek istikamet ve öz güven demektir” dedi.



Yedi Hilal’in düzenlediği ‘Gençlik Teşkilatı Eğitim Kampı’nda konuşan Ali Yalçın, örgütlü olmanın önemine dikkat çekerek, “Memur-Sen, sendikal alanda eksikliğimizin bir çözümü olarak doğmuştur. Merhum başkanımız Mehmet Akif İnan örgütlenmenin önemini bildiği için bu mücadeleyi başlattı. Ona ‘Sen şairsin ne işin var sendikacılıkla’ denilmişti ama o bu alanın boş bırakılmaması gerektiğini bildiği için mücadelesinden vazgeçmedi” ifadelerini kullandı.



Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının altıncı yılında anan Yalçın, Erbakan’ın mücadelesine tek başına başladığını hatırlatarak, “Erbakan Hoca’ya ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ diyorlardı. O ise ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama bütün baharlar bir çiçekle başlar’ diyor ve bunu eylemine yansıtıyordu. İnandığı doğrular noktasında asla taviz vermeyen ve inandığı için de kendisine güvenen, teşkilatına inanan bir liderdi. Bu anlamda örgütlenmenin en iyi örneklerinden biridir. Tek kişi ile başlayan mücadelenin nerelere gelebileceğini Erbakan’da görüyoruz. Merhum Erbakan Hocamız, ilim, siyaset ve devlet adamı olarak, ülkemize çok büyük katkılarda bulundu, güzel eserler bıraktı. Onun bize bıraktığı en büyük miras, dava adamlığıdır, adanmışlığıdır. Bizlere bu yönüyle rehber oldu, yol gösterici oldu. Erbakan demek istikamet ve öz güven demektir” şeklinde konuştu.



Erbakan’ın yalnızca yerel bir figür değil, aynı zamanda küresel bir lider olduğunu söyleyen Yalçın, şöyle konuştu: “Dünyanın neresine gitsek Erbakan’ın adını duyuyoruz. Tek başına iktidara gelme fırsatını asla bulamamıştır ama dünyanın neresinde olursa olsun tanınmış bir liderdir. Hayalleri ve projeleri yalnızca yerel ölçekte değildir. Başta İslam coğrafyası olmak üzere, bütün dünyayı kuşatan, bu köhne ve çürümüş sistemi değiştirmeyi hedefleyen projeleri vardı. İşte Erbakan Hoca, idealler ve bu ideallerin örgütlü bir biçimde gerçekleştirilmesi konusunda en iyi örnektir. Allah ondan razı olsun, mekânı cennet olsun.”