Denizli 1 Şubesi

Unutmadık, unutturmayacağız ve takipteyiz

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, toplumun hemen hemen yarısının, 28 Şubat darbesinden habersiz olduğunu belirterek, “Maalesef bu darbeyi en ağır şekilde yaşayan ve zarar gören insanlarımız da yaşadıklarını unutmuştur. İşte bu yüzden 15 Temmuz’da yeniden darbe ile yüz yüze geldik” dedi.

28 Şubat Platformu üyeleri, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davası duruşması öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. 28 Şubat Platformu adına açıklama yapan Platform Sözcüsü Habibe Öçal, 28 Şubat’ta sadece siyasi iradenin değil, ekonomik, kültürel, sosyal varlığının hedef alındığını, milli değer ve varlıklarının bütün cephelerden saldırıya uğradığını ve millet iradesinin hoyratça ayaklar altına alındığını belirterek, insan hakları, özgürlükler, inanç ve medeniyet değerlerinin yok edilmek istendiğini söyledi.

Öçal, yaşanılan darbelerin hesabı gereğince sorulmadığı ve hain darbeciler cezalandırılmadığı için 15 Temmuz’da yeni bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını ifade etti.
 


 

Mağduriyetler bir an önce giderilmelidir

27 Mayıs 1960 darbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sinsice yerleştirilen darbeci damarın devletimiz ve milletimiz için halen tehdit ve tehlike olarak varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Öçal, “Ülke ve milleti maddi manevi anlamda korkunç çöküntülerin içine atanlar, bu haksızlık ve zulümlerini Kemalizm, Atatürkçülük, çağdaşlık ve İslâm düşmanlığı adına yaptılar. Biz bunları unutmadık. Unutmayacağız. Darbecileri cesaretlendiren oluşum ve kuruluşların temsilcileri, varoluş zeminlerini demokratik ortamlara borçlu olduklarını unutmamalıdır. Milletimizin vicdanının sesi olarak yargı sistemimizin bu darbecilere gereken cezayı vermesi beklenirken, 28 Şubat darbesini yapan vatan hainlerinin yargılandığı davanın beklendiği şekilde yürümediği yönündeki haklı eleştiriler kaygı uyandırıyor. Milletimiz haklı olarak darbecilerin yargılanmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını ve mağdur ettikleri insanların mağduriyetlerinin giderilmesini dört gözle beklemektedir. 28 Şubat mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir. Öncelikle 28 Şubat’ta çeşitli suçlamalarla haksız yere hapiste tutulanlar serbest bırakılarak tazminatları ödenmelidir. Ancak, bu son derece açık olan ihanetin yargılandığı davada bir sonucun çıkmaması üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Yara kanamaya devam etmektedir. Millet tertemiz vicdanında bu ihaneti ebediyen mahkûm etmiştir. Her hatırlandıklarında lanet ile anılmaktalar ve hep öyle anılacaklardır” şeklinde konuştu.
 


28 Şubat’ın hesabı sorulmadığı için 15 Temmuz’u yaşadık

Milletin 15 Temmuz’da milli mücadele ruhuyla darbeci hainlere karşı cansiperane bir mücadele ortaya koyduğunu ve hiçbir zaman darbeci kalkışmalara izin vermeyeceği iradesini gösterdiğini dile getiren Öçal, sözlerini şöyle tamamladı: “Haklı olarak bu mücadele ruhunun bütün kurumlarca yürütülmesi beklenmektedir. 28 Şubat darbesini bugün 40 yaşının üstündekiler ancak hatırlamaktadır. Toplumun hemen hemen yarısı yaşadığımız bu darbeden habersizdir. Maalesef bu darbeyi en ağır şekilde yaşayan ve zarar gören insanlarımız da yaşadıklarını unutmuştur. İşte bu yüzden 15 Temmuz’da yeniden darbe ile yüz yüze geldik. Yeni bir darbe ile yüzleşmemek için, devlet ve ordu içinde hain yapılanmalara artık izin vermeyecek, millet olarak adım adım takip edeceğiz. Bütün bu süreçlerden sonra edindiğimiz tecrübe ve bilinçle bugün de aynı duygularla haykırıyoruz, haykırmaya devam edeceğiz: Bu millete hainlik ve düşmanlık yapanlar! Başaramadınız, başaramayacaksınız. Darbeleri unutmadık, hiçbir zaman da unutturmayacağız. Hesabını her zaman ve her zeminde soracağız.”