Denizli 1 Şubesi

Birliğin gücü, beraberliğin bereketi için dünü bugüne tercüme ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, örgütlenmenin önünde engellerin bulunduğu, Türkiye’nin binbir sıkıntı ve zahmetle imtihan olduğu bir dönemde birkaç güzel insan tarafından kurulan, verilen mücadele, harcanan emek sonucu neşvünema bularak bugünlere gelen Eğitim-Bir-Sen’in çeyrek asırlık bir tarihe eriştiğini belirterek, “Birçok hakkın ve kazanımın elde edildiği, yasaklarla mücadelenin yoğun olarak yaşandığı ve bunun sonucunda özgürlük alanlarının genişletildiği 25 yıllık tarihte emek veren, gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden, zamanını sendikal mücadele için harcayan mensuplarımızı unutmayız, unutmamalıyız. Vefa elbiselerini giymiş bir teşkilatın yöneticileri olarak, eski başkan ve temsilcilerimizle bir araya gelerek, birliğin gücü, beraberliğin bereketi için dünü bugüne tercüme ediyoruz. Bizim ortak değerimiz insan onuru, ortak hedefimiz güçlü ve büyük Türkiye’dir” dedi.

Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Vefa Buluşması’na katıldı.

Mevcudun üzerine yenilerini koymanın azmi ve çabası içindeyiz

Şube’nin kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış başkan, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcilerinin bir araya getirildiği programın açılışında konuşan Kolukısa, haksızlığa karşı çıkan, her daim haklının yanında yer alan; iyi, güzel ve doğru için alın teri döken, emek, ekmek ve özgürlük için mücadele veren bir sendika olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rehavete kapılmadan, elde ettiği kazanımları, imza attığı başarıları yeterli görmeyen, daha yapacak çok işi olduğunun farkında olarak çalışmalarını sürdüren, hiçbir zaman mevcutla yetinmeyen, bunun üzerine yenilerini koymanın azmi ve çabası içinde olan bir teşkilatız. Temsil ettiğimiz kitlenin, eğitim alanının, bir milyonu aşkın camianın hâlâ birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunları çözmek için çabamız, girişimlerimiz, mücadelemiz devam etmektedir.”



 

Bugünlere gelmemizde emeği olanları unutamayız

25 yıllık destansı mücadelenin tamamında ve her anında, diğerkâm, vefakâr ve cefakâr yüreklerin alın terinin bulunduğunu kaydeden Kolukısa, “Bunun ayırdındayız ve kıymetini bilerek yolumuza devam ediyoruz. Geçmişini bilmeyenler geleceği kuramaz, başarıya ulamaz. Bizim başarımızın ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelmemizin altında yatan nedenlerden biri de, bu fardındalığımızdır. Kuruluşumuzda, gelişmemizde ve zirveye çıkmamızda katkısı olan hiç kimseyi unutmadık, unutamayız, unutmayacağız. İlk adımı atanla son teri akıtan hep bir aradaydık. Hepsine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
 

Tefçi: Sizlerden devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için mücadelemiz devam ediyor

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Tefçi ise, vefanın kendileri için hatırlamaktan çok unutmamak olduğunun altını çizerek, “Bugün burada bir filizle başlayıp çınara dönüşen teşkilatımızın eskimez başkanları, yönetimleri ve ilçe temsilcileriyle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerden almış olduğumuz bu kutlu davanın bayrağını daha yukarılara taşımak için mücadelemiz devam etmektedir. Bugüne kadar emek veren, ter akıtan ve tarihe kaydolan emekleri için eskimez başkanlarımıza, yönetimlerine ve ilçe temsilcilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.



2 No’lu Şube Başkanı Selim Parlaz’ın selamlama konuşmasından sonra, kuruluşundan bugüne kadar görev yapan başkanlar; Fevzi Özdemir, Halit Ortaköy, Mehmet Baysal, Ahmet Sert ve Alaattin Şen de birer konuşma yaparak, görev yaptıkları döneme ilişkin anılarını anlattılar.








Program, plaket töreniyle sona erdi.