Denizli 1 Şubesi

Genel Başkan Ali Yalçın 'Yetim Destekleme İstişare' toplantısına katıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, terör örgütlerini kullanarak vesayet üreten odaklar bulunduğunu ifade ederek, “Terör örgütleriyle istedikleri yeri dizayn etmeye çalışıyorlar. Dizayn etmek istedikleri ülkeler de Müslüman ülkeler. Öksüz kalan da yetim kalan da Müslüman çocuklarıdır. Dünyanın her yerinde terör hadiseleri oluyor ama İslam coğrafyasında bu saldırıların haddi hesabı yok. Amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi.

Ali Yalçın, İHH Ankara Şubesi tarafından organize edilen “6. Yetim Destekleme İstişare” toplantısına katıldı. İHH’nın sergisini gezen Yalçın, daha sonra, ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyası kapsamında toplanan yardımların gönderilmesi için düzenlenen törene iştirak etti.



Terörle ülkeler dizayn edilmeye çalışılıyor

İHH’nın organize ettiği ve Memur-Sen’in de destek verdiği ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyasına atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Ali Yalçın, “Memur-Sen ailesi olarak Halep için düzenlenen ve 30 bini aşkın kişinin katıldığı konvoyda biz de yer alarak büyük bir sivil itaatsizlik gerçekleştirmiştik. O gün melun bir terör saldırısı gerçekleştirilmiş ve büyük sivil itaatsizlik eylemini perdelemek istemişlerdi. Dün de hainler boş durmadı ve 2017’ye girdiğimiz ilk saatlerde İstanbul’da terör eylemi gerçekleştirdiler. Dünyada terör odaklarını kullanarak vesayet üreten odaklar mevcut. Terörle istedikleri yeri dizayn etmeye çalışıyorlar, operasyon yürüttükleri her ülke de maalesef Müslüman ülke” ifadelerini kullandı.



 

Yetim konusunda duyarlıyız

Öksüz kalanın da yetim kalanın da Müslümanların çocukları olduğunu belirten Yalçın, “Sadece Türkiye’de 2016’da 16 defa ağır terör saldırısı oldu, bu saldırılarda yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. 2017’ye girdiğimiz ilk saatlerde de yine hain bir saldırı yapıldı. Bu saldırılarla insanımıza mesaj vermek istiyorlar. Dünya, yeni bir dizayn operasyonuyla karşı karşıya ve bu operasyonla Türkiye’ye diz çöktürülmek isteniyor. 15 Temmuz, böyle bir hadiseydi ama milletimiz, ferasetiyle, dirayeti ve direnişiyle bu hain girişimi alt etmesini bildi. Suriye’den 3 milyon insanı bağrına basan, acılarını paylaşan bir milletiz. Dünyada yetimler konusunda en duyarlı milletiz. Burayı teşrif eden sizler de, yetim kardeşlerimiz için yol kat eden, onlar için infak ederek bir araya gelen ve büyük bir sorumluluğu üstlenerek yollara düşen kardeşlerimizsiniz. Hepinize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Mazlumlar bizim sorumluluğumuzda. Gelin, bir el de biz olalım. Fert fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez” şeklinde konuştu.



 

Sinan: Yetimler için elimizden geleni yapıyoruz

İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan ise, yetimler için ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurguladı.